Dolaptaki kötü kokuyu ve küfü vakum gibi çekiyor! Herkeste var, bir fincanı yeterli

Dolaba yerleştirilen kıyafetler ortamın havasına ve nemine bağlı olarak kötü kokuya neden olabilir, hatta küflenmeye başlayabilir. Bu noktada ihtiyacınız olan çözüm, çiğ pirinç tanelerinde saklı.

Dolaptaki rahatsız edici kokuyu ortadan kaldırmak için ihtiyacınız olan tek şey 100-200gr pişmemiş pirinç. Bardak, kase veya kavanozun içerisine yerleştirebilirsiniz. Kullanacağınız kap ne kadar geniş olursa, etkisi o da kadar iyi olacaktır.

Pişmemiş pirinç tanelerinin oldukça ilginç bazı özellikleri var. Pirinç taneleri, nemi etkili bir şekilde emebilir ve kıyafetleri küf ve rutubet gibi sorunlardan korur. Beraberinde gelen rahatsız edici kokular da ortadan kalkar.

Uzun süre boyunca açılmayan bazı dolapların içinden havasız bir koku gelebilir. Kumaş kıyafetler bu kokuyu hızlıca emer. Bu durumları önlemek için deneyeceğiniz pirinç yöntemi büyük oranda problemi çözecektir.

Kıyafetlerinizin dolap kokusunu çektiğini düşünüyorsanız en sevdiğiniz esansiyel yağdan pirinç tanelerine damlatabilirsiniz. Dolabın içi, mağaza spreylerinin bıraktığı etki kadar hoş kokacak.

Özellikle lavanta, narenciye, karanfil veya okaliptüs kokularını tercih ederseniz olası böcek saldırılarına karşı koruma sağlayabilirsiniz. Bu yöntem bütçeniz için de oldukça avantajlıdır.

Farklı bir alternatif olarak ahşap kömür kullanabilirsiniz. Nemi ve kötü kokuları emme konusunda oldukça etkilidir. Ahşap kömürü küçük parçalara böldükten sonra torbalara koyarak dolabınıza yerleştirebilirsiniz.

Dolabınızı düzenli olarak temizlemek, küf oluşumunu engellemenin en etkili yollarından biridir. Önlem almak için de alternatifleri kullanarak küf oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir