Fakat 1.5 yıllık tedavi sonuç vermedi. A.C.’ye bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi kondu. Özel bir hastanede tedavisine başlanan A.C.’nin bademcikleri ile geniz eti alınması ve kulaklarına tüp takılması kararlaştırıldı. Altı saat süren operasyona giren ancak taburcu olduktan 10 gün sonra rahatsızlanan A.C.’nin bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı.
‘Almayı unutmuşum’
Neyfel Tosun, oğlunun 24 Aralık’ta ameliyat olduğunu belirterek, şunları söyledi: “10 gün sonra ateşlendi, gece devlet hastanesine götürdük, acil doktoru, ‘Çocuğun bademcikleri çok kötü olmuş’ deyip, bundan dolayı ateşlendiğini söyledi. ‘10 gün önce ameliyat ettirdik. Bademcikleri ve geniz eti alındı. Kulağına tüp takıldı’ dedik. Doktor, ‘Hayır, bademciği alınmamış, duruyor’ dedi. Şok yaşadık. Ertesi gün çocuğu farklı bir özel hastaneye götürdük. Orada da bademciğinin alınmadığı tespit edildi. Operasyon yapan doktora gittik. Hiçbir şey söylemedik, ‘Hocam bu çocuğu bir kontrol edin, ameliyattan sonra yine rahatsızlanıyor, ateşleniyor’ dedik. Bademciğinin olduğunu kendisi de gördü. Bize, ‘Bir yanlış yapmışız. Bademciğini almayı unutmuşuz’ dedi.”
Şikâyetçi olan ailenin avukatı Koray Can Köse, doktor ve hastane hakkında suç duyusunda bulunduklarını ve maddi manevi tazminat davası açtıklarını söyledi.
Öte yandan hastanenin operasyon sonrası düzenlediği epikriz raporunda; A.C.’nin, bademciklerinin ve geniz etinin alındığı,
her iki kulağına da tüp takıldığı ve ameliyat ücretlerinin aileden tahsil edildiği bilgisi yer aldı.