‘Dış ticaret açığı yüzde 48 azaldı’

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eylül ayında bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız aylık yüzde 42.4 oranında, yıllık ise yüzde 48.1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu kapsamda eylül ayında cari fazla verilmesi beklenmektedir” dedi. Ağustos ayında hizmet ihracatının 11 milyar dolar, seyahat gelirlerinin ise 6.2 milyar dolar olarak gerçekleşerek aylık bazda rekor seviyeye yükseldiğini ifade eden Bolat, şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak mal ve hizmet ihracatını artırmaya yönelik desteklerimiz ve yerli üreticiyi korumaya dönük uyguladığımız ithalat politikaları ile cari işlemler hesabında kalıcı iyileşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız kararlıkla devam edecektir. Böylelikle bir taraftan Türkiye ekonomisindeki büyüme ortamı sağlamlaştırılacak, diğer taraftan makroekonomik istikrarı kuvvetlendirici yapısal dönüşüm sağlanacaktır.

Afrika’yla ticaret 40.7 milyar $ oldu

İstanbul’da 4’üncü Afrika – Türkiye Ekonomik ve İş Forumu’na da katılan Ticaret Bakanı Bolat, Afrika kıtasının tamamı ile ekonomik ve ticari ilişkilerin dengeli ve karşılıklı olarak geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, “2022 yılı sonu itibariyle Afrika ile toplam ticaretimiz 40 milyar 700 milyon dolara ulaştı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir