Deri üretimi için yeni yol haritası

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Türk derisinin marka bilinirliğinin her geçen gün artması ülkemizin genel ihracat profilini pozitif yönde etkiliyor. En önemli ihraç pazarımız olan Avrupa Birliği başta olmak üzere küresel ekonomiler artık daha yeşil, dijital hale gelmeye başladı. Avrupa Birliği sınır ve tarım düzenleme mekanizması, yeşil mutabakat, sanayi planı gibi sektörümüzün geleceğini etkileyecek köklü değişikler çok yakında başlayacak” dedi.

Çevre etkisi

Türkiye Deri ve Deri Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Güven Karaca, yol haritasıyla gelecek nesilleri korumayı amaçladıklarını kaydetti. Deri ürünlerin üretiminin çevre üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ve uygulamaların gelecek nesiller için sürdürülebilir olmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Karaca, şöyle konuştu:

“Ticaret Bakanlığımızın yeşil mutabakat eylem planında deri sektörümüzün iki eylem ana maddesi var. Bunlardan ilki, su tüketiminin fazla olduğu tabakhane sektörü için temiz üretim mevzuatının oluşturulması. Diğeri ise tekstil ve deri ve deri mamulleri sektörlerimizde temiz üretim uygulamalarına ilişkin eğitim programlarının düzenlenmesi. Sürdürülebilirlik kavramını içselleştirerek deri ve deri ürünleri üretimini yeniden tasarlamak ve gelecek nesiller için daha iyi bir miras yaratmak için birlikte çalışmaya hazırız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir