Depremzedelere acil yardım taşımak için insani hava köprüsü kuruldu

Depremzedelere malzeme ve ekipman desteğinin hızlı ulaştırılması için hava yolu taşımacılığı çok önemli.

Emirates de merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı depremin ardından Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere acil yardım taşımak için devreye giren uluslararası şirketlerden birisi oldu.

Saha yardım çalışmalarını desteklemek adına hava koridoru kuruldu

Emirates, Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremlerin ardından, International Humanitarian City (IHC) ile birlikte her iki ülkede gerçekleştirilen saha yardım çalışmalarını desteklemek adına hava koridoru oluşturdu.

İlk sevkiyatlar, cuma günü yapıldı

Şirket açıklamasına göre, ilk sevkiyatlar, EK 121 ve EK 117 sefer sayılı uçuşlarla 10 Şubat Cuma günü gerçekleştirildi.

Yola çıkan desteğin içinde tıbbi malzeme kitleri de var

Dubai’de IHC ile ortaklaşa koordine edilen uçuşlarda, UNHCR’nin yüksek termal özelliğe sahip battaniyeleri ve aile çadırları ve ardından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından gönderilen tıbbi malzeme kitlerinin ve barınma ürünlerinin yer aldığı bir yardım kargosu yola çıktı.

100 ton insani yardım ürünü için kargo alanı ayrılacak

Emirates SkyCargo, önümüzdeki iki hafta boyunca İstanbul’a gerçekleştirdiği günlük seferlerde yaklaşık 100 ton insani yardım ürünü için kargo alanı ayırmayı planlıyor.

“Sahadaki zorlu kurtarma çalışmalarını destekliyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emirates Başkanı ve Genel Müdürü Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, şu bilgileri verdi:

Emirates ayrıca Türkiye ve Suriye’ye destek olmak için BAE’nin devam eden insani yardım çalışmalarına da destek veriyor. Bu bağlamda, Dubai’nin dünyanın en büyük uluslararası yardım lojistik merkezi konumunda olması afetin vurduğu bölgelere ve en hassas durumdaki insanlara mümkün olan en hızlı ve verimli şekilde ulaşabilmemizi sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir