Depremin canlı kayıpları! Hatay’da enkazdan çıkarıldıktan sonra bulunamayanlar aranıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, gündemde yer almaya devam ediyor.

11 ilde hissedilmesiyle büyük bir yıkımın oluştuğu kentlerde, ilk andan itibaren arama-kurtarma ekipleri büyük bir mücadele ortaya koydu.

Zamana karşı yarışta enkazdan çıkarılanlar, acının ortasında teselli oldu.

Depremin üzerinden 24 gün geçerken, afetzedelerin bir diğer acısı da enkazdan sağ olarak kurtulanların henüz bulunamaması oldu.

Büyük yıkımların yaşandığı Hatay’ın Antakya ilçesinde, aileler harekete geçti.

Afet bölgesinde görülen ama henüz bulunamayan yakınlarının fotoğraflarını şehrin sağ kalan duvarlarına yapıştırdılar.

“Lütfen yayalım”

Meydandaki Atatürk büstünün kaidesindeki Hüseyin-Fethiye Çepni çiftine ait fotoğraflı ilanda, 59 yaşındaki çiftin, depremin olduğu 6 Şubat’tan beri kayıp oldukları belirtildi

Üzerinde yakınlarına ait isim ve iletişim numaraları olan ilanda, ‘Nerede olduklarına dair hiçbir bilgi bulunmuyor. Lütfen yayalım, bir an önce ulaşalım‘ ifadeleri yer aldı.

‘Yüzü yaralı ve şok etkisinde’

Büst kaidesindeki başka kayıp ilanı ise 38 yaşındaki Muhsin Sedat Kaya’ya ait.

Macro Center’ın önündeki ilk yardım çadırında üst üste 2 gün pansuman yapıldığı kaydedilen Kaya’nın yüzünün yaralı, ayağına demir parçası saplandığı, başına darbe aldığı ve şok etkisinde olduğunun bilindiği kaydedildi.

Kayıp çocuk ilanı

Kayıp ilanları arasında, Çağdaş Yıldız adlı çocuğa dair ilan da bulunuyor.

Defne ilçesi Sümerler Mahallesi Dere Sokak No 9’daki Cem Apartmanı’nda kaybolduğu belirtilen Yıldız’ı görenlerin iletişime geçmeleri isteniyor.

“Travma geçiriyor olması çok muhtemel”

Diğer ilan ise Necla İşler adlı kişiye ait. Defne ilçesinden olduğu belirtilen İşler’in kayıp ilanında şu bilgiler yer aldı:

Sümerler, Akdeniz, Armutlu, Çekmece, Turunçlu mahallerindeki yemek ve diğer insani yardımların sunulduğu yerlerde gıda, tuvalet ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için birçok defa görülmüş. Sabit bir noktada kalmadığı, söz konusu yerlerde dolaştığı tahmin ediliyor. Enkazdan çıktığı için travma geçiriyor olması çok muhtemel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir