Deprem soruşturmalarında 284 kişi tutuklandı

Bozdağ, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı basın bilgilendirme toplantısında, Diyarbakır genelinde deprem nedeniyle yürütülen hasar tespit çalışmalarının, merkez ve diğer ilçelerde tamamlandığını aktardı.

Bozdağ, deprem bölgelerinde Cumhuriyet başsavcılıklarınca resen başlatılan soruşturmalarda da 1219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirtti. Bozdağ, “Bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 şüpheli hakkında çıkarılmış yakalama kararı bulunduğunu ve şu anda gözaltı kararı verilmiş 95 şüpheli olduğunu, yurt dışında dört şüpheli bulunduğunu, 53 şüphelinin vefat ettiğini görüyoruz. Bu tutuklu olanların durumuna baktığımızda 102’sinin müteahhit, 151’inin yapı sorumlusu, 13’ünün yapı sahibi, 18’inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz” dedi.

5 bin 753 dava

Bozdağ, deprem yaşanan iller ile Ankara, İstanbul ve Kocaeli’de, 2015-2023 yıllarında kentsel dönüşüm aleyhine 5 bin 753 dava açıldığını kaydederken “Bunlardan 5 bin 120’si sadece İstanbul’da açılmıştır. Kim açmıştır diye baktığımızda, çok net söylüyorum, CHP’nin arka bahçesi durumundaki kimi STK’ler, kimi belediyeler, kimi şahıslar olduğunu görüyoruz” diye konuştu. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir