Deprem sonrası büyük acı! Enkazdan emekleyerek çıktı

Kahramanmaraş’ta dün sabah saat 04.17’de 7,7; saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Depremin ardından ortaya çıkan tablo ise kahretti.

ENKAZDAN EMEKLEYEREK ÇIKTI

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Göksun ilçesinde enkaz altında kalan küçük kız çocuğunun kurtarılma anına ilişkin görüntüsü ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde ekipler, yaşam üçgenindeki küçük kızı kurtarmak için seferber oldu. Bir görevlinin ulaştığı küçük kız, daha sonra emekleyerek enkaz altından dışarı çıkmayı başardı. O anlar kayıt altına alındı.

ENKAZDA AĞLAYAN BEBEK, ANNESİ İLE 2 KİŞİNİN HAYATINI KURTARDI

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ilk depremde de yıkılan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tesisler Kavşak’ta bulunan Serin 2 Apartmanı’nda sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarında 20 saat sonra mucize kurtuluşlar yaşandı.

Enkaz altında bir bebeğin ağlama sesini duyan ekipler, çalışmalarını o bölümde yoğunlaştırdı. Yapılan çalışma ile bebeğin annesi sağ olarak kurtarıldı. Bebeğe ulaşılmaya çalışılırken, yaklaşık 30 dakika sonra aynı enkazdan bir erkek ile bir kadın daha sağ olarak kurtarıldı. Ardından bir erkeğin cansız bedeni çıkarıldı.

Jandarma ekiplerine ait arama kurtarma köpeği de bölgeye gelerek enkazda arama çalışmalarına dahil edildi. Ekipler, bebeğe ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

26 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ilk depremde yıkılan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tesisler Kavşak’ta bulunan Serin 2 Apartmanı’nda sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarında 26 saat sonra mucize kurtuluş yaşandı. Afetten hemen sonra yıkılan binanın enkazında başlatılan kurtarma çalışmalarında ekipler, Cemal Bayancuk’a (51) ulaştı. Yaralı olarak enkazdan çıkartılan Bayancuk, ambulansla hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Ekipler, binanın enkazında kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

13.5 MİLYON İNSAN ETKİLENDİ

Depremin etkilendiği 10 ilin toplam nüfusu 13 milyon 421 bin. TÜİK verilerine göre, depremden etkilenen illerin son nüfus sayıları şöyle:

Gaziantep-2 milyon 154 bin 51. Hatay- 1 milyon 686 bin 43. Adıyaman- 2 milyon 274 bin 106. Osmaniye- 559 bin 405. Diyarbakır-1 milyon 804 bin 880 bin. Kahramanmaraş- 1 milyon 177 bin 436. Malatya- 812 bin 580. Adıyaman- 635 bin 169,. Kilis-147 bin 919. Şanlıurfa- 2 milyon 170 bin 110.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir