Deprem bölgesine 1 milyar TL destek

ELİF ALTIN İstanbul – Aktarma Merkezi’nin faaliyete geçmesi dolayısıyla basın mensuplarına açıklama yapan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını yıl ortalarında yapmayı planladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yaşadığımız afetle beraber öncelikli olarak acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından bölgeye daha uzun vadeli ve kalıcı fayda sağlamayı hedefledik. Bu doğrultuda da bölge ekonomisinin toparlanması, istihdam oluşturulması ve çarkların bir an önce yeniden dönmesi için aktarma merkezimizi daha erken faaliyete geçirme kararı aldık. Yaklaşık 500 milyon TL’lik bir yatırımla aktarma merkezimiz faaliyete başlıyor. Burası yaklaşık 20 bin metrekare alanıyla bölgenin en büyük aktarma merkezi.”

Siparişi aktaracak

Üretim hacminin daha fazlasını deprem bölgesine kaydırmak amacıyla bölgedeki mevcut üreticilerinin sipariş adetlerini artırmayı planladıklarını belirten Çetin, “Bölgeden yeni üreticileri de ekosisteme dahil edeceğiz. Afet bölgesine şimdiye kadar verdiğimiz destek 1 milyar TL’ye ulaştı. Bölge ve bölge halkı ayağa kalkana kadar biz de ayaktayız. 3.5 milyon adedin üzerinde ekipman ve malzeme gönderdik. 405 tır ve 14 uçak başta olmak üzere bölgeye yaklaşık 2 bin araçlık gıda, kıyafet, ısıtıcı, hijyen malzemesi vb. içeren yardımları bölgeye ulaştırdık. 1300 gönüllü kuryemizle bölgedeki her noktaya ulaştık. Bugüne kadar 2.5 milyon kişilik sıcak yemek ve temel gıdayı deprem bölgesinin her köşesine ulaştırdık. Şu an bölgedeki 65 restoran ve 30 seyyar mutfak ile sıcak yemek çıkarıyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir