Deprem bölgesinde son durum nasıl? Bakan Akar’dan CNN Türk’te önemli açıklamalar

Bakan Akar’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Gerçekten çok büyük depremle karşı karşıya kaldık. Sözlerimin başında bütün milletimizin başı sağolsun, geçmiş olsun diyorum. Merkezi Antakya desek yanlış olmaz. Gerçekten burada çok büyük bir yıkım oldu. Buradaki kışlada da 4 Mehmetçik burada şehit oldu.

Bu gerçekten büyük bir yıkım oldu. Tabiri caizse yer yerinden oldu. Haberi alır almaz 20-30 dakika sonra arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık. İlk bilgilere göre Hatay’da 3 arkadaşımızın şehit olduğunu öğrendik. Sayın Cumhurbaşkanımıza durumu arz ettik ve uygun buldular. Bölgeye hareket ettik.

Olumsuz hava şartlar ulaşımımızı güçlendirdi. İncirlik’e kadar hava yoluyla İncirlik’ten sonra kara yoluyla geldik. Öğleden sonra o gündür bugündür buradayız. Açık ve net söyleyebiliriz ki devletimiz, vatandaşımızın yanına koştu. Bütün 85 milyon ayağa kalktı. Vatandaşlarımızın uğradığı felakete çare bulabilmek için, yaralarını sağlamak için devletimiz, milletimiz ayakta. Gerçekten büyük bir gayretle, büyük bir kararlılık herkes ayakta. 

6 Şubat’tan bugüne kadar çok önemli adımlar atıldı. Büyük mesafeler kaydedildi. Daha çok yapacağımız iş var.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir