Depemzedelerin gittiği Eskişehir’de doğalgazcıların işleri arttı

Kahramanmaraş depreminin ardından etkilenen 11 ilde yaşayan 13,5 vatandaşın bir kısmı farklı şehirlere göç etti ya da geçici olarak yer değiştirdi.

Depremzedelerin yaşamak için seçtiği şehirlerden birisi olan Eskişehir’de yerleşilen konutlardaki tamir akım işleri giderilmeye çalışılıyor.

Doğalgaz ustaları yoğunlaştı

Eskişehir’e gelen depremzedelerin yerleştirildiği evlerdeki kombi ve şofbenlerin bakım ihtiyaçları doğalgaz ustalarının işlerini arttırdı.

Depremzede vatandaşların ihtiyaçlarına yetişmek için kazanç sağlamak amacıyla çalışılmadığını belirten doğalgaz ustası, ilerleyen günlerde doğalgazcıların işlerindeki hareketliliğin artabileceğini dile getirdi.

Doğalgaz ustası, deprem bölgesinde çalışmaya hazır

Yıkılan binalar tekrardan dikilmeye başlandığı zaman yapılacak doğalgaz sistemleri için Eskişehir’den de ustalar gidebileceğini söyleyen doğalgazcı, “Gerektiği zaman seve seve gideriz, oradakilere yardımcı olmak isteriz.” dedi.

Eskişehir’de doğalgaz ustası olan Ateş Aydinç, ilerleyen günlerde ihtiyaç olması halinde Eskişehir’deki doğalgaz ustalarının da deprem bölgesine gidebileceğini ifade ederek şu bilgileri verdi:

Dün dükkanıma depremzedeler geldi. Eskişehir’e bu konuda büyük bir göç oldu, onları evlere yerleştirdiler. Bizim mahallenin muhtarı de beni çağırdı, gittim ve doğalgaz bakımlarının hepsini yapıp teslim ettim. Kazancına çalışmasak bile en azından işlerimiz artmış oldu. Şu sıralar bir yoğunluğumuz yok zaten, sektör durgun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir