Demir-çelikte rota Türkiye’ye dönecek

EKONOMİ SERVİSİ – Dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı küresel talebin azalmaya başladığını söyleyen Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (ADMİB) Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye için yeni risklerle birlikte, yeni fırsatların da doğabileceğini, bu duruma hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Güvenilir tedarikçi

Avrupa’nın enerji krizinden dolayı üretimde sorun yaşayabileceğine değinen Tosyalı, “Avrupa, sert bir kış dönemi geçirecek. Enerji yoğun sektörlerde Türkiye güvenilir tedarikçi olarak öne çıkıyor. Özellikle demir-çelik sektörlerimizde ciddi bir talep artışı bekliyoruz” dedi.

Türkiye demir ve demir dışı metaller sektörü eylül ayında yüzde 3.6’lık yükselişle 1 milyar 189 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, ilk 9 ayda yüzde 26.5 oranında artış ile 11 milyar 114 milyon dolarlık ihracata imza attı. Çelik sektörü ise eylülde tüm dünya ülkelerinde yaşanan küresel talepteki düşüşün de etkisiyle yüzde 31.3 azalışla 1 milyar 776 milyon dolarlık ihracat yaptı. Sektörün 9 aylık performansı yüzde 8.7 artış ile 17 milyar 82 milyon dolar oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir