DEAŞ ve El Kaide için para toplayan 3 kişi tutuklandı

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ ve El Kaide silahlı terör örgütlerine yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda örgüt için sosyal medya platformu üzerinden para topladıkları belirlenen 6 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda şüphelerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.

İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen 6 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3’ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etmek” ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında;

Dini istismar eden DEAŞ ve EL KAİDE gibi terör örgütlerine fon sağlamak amacıyla sosyal medya platformları üzerinden para toplayan 6 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon düzenlenmiştir.

08.08.2023 tarihinde Arnavutköy, Sancaktepe, Sarıyer ve Sultanbeyli ilçelerinde belirlenen adreslere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 şüpheli şahsın tamamı yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlara el konulmuştur.

Konu ile ilgili yakalanan 11.08.2023 tarihinde adli makamlara sevk edilen şüphelilerden, 3 şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken 3 şahıs ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir