Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 159 bin 146 personelimiz sahada

Fuat Oktay’ın açıklamalarından satır başları şöyle; 31 bin 254 arama kurtarma personeli sahada. Sahada iş makineleri ile ilgili sorunumuz kalmadı.Şu an itibarıyla 1 milyon 50 bin civarında vatandaşımızı geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz. Afet bölgesinden yaklaşık 190 bin vatandaş tahliye edilmiş durumda. Tahliye merkezleri oluşturulmuş durumda. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın oluışturacağı iletişim merkezleri olacak. Burada da internete erişim olmayan vatandaşlarımız olursa bu merkezlere gittiklerinde binalarının durumunu öğrenecekler. Defin işlemleri tabii bir başka konu çünkü cenazelerimizin hızlı bir şekilde definlerini gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yoğun bir gayret sarfediyoruz. Adli sürecin kimlik tespitlerinin yerine getirilmesi konusu tüm ilgili kurumlarımız yoğun bir şekilde bu işin içerisinde. 

Bağışlar konusu yoğun olarak gündemde. AFAD koordinasyonunda yürütülmesi son derece önemli. 159 bin 146 personelimiz sahada. 

BM’den bir heyet buradaydı görüşme yaptı. Türkiye dünyadaki en çok çadıor ve konteynere sahip ülkelerden birisi. Tamamı sahaya yansıtılmış durumda. Türkiye’deki çadır kapasitesi üreten tüm firmalar çadır üretmekle bir an önce sahaya sürmeye odaklanmış durumdalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir