Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 10 ilin her ilçesine ulaştık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamasından satır başları şöyle; Son 24 saatte 121 vatandaşımız sağ kurtarıldı. Ben bir kez daha emek veren tüm arama kurtarma ekiplerimizi yürekten kutluyorum 29 bin 622 arama kurtarma ekibimiz sahada. Tüm illerimizde ve tüm ilçelerimizde. Şimdi köylere de yoğunlaşmış durumdayız. 6 bin 479’u da yine uluslararası diğer ülkelerden gelen ekipler. Bu ülkere de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 75 ülkeden şu ana kadar gelen ve gelecek olan ekipler. Toplam 17 bin 674 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 72 bin 879 vatandaşımız ise yaralanmıştır Bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Köylere bugün daha yoğunlaşmış durumdayız. Toplam sahada çalışan sayısı 120 bin 344. Özellikle Kilis ve Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ifade edebilirim.

Sahada 12 bin 541 aracımız var iş makineleriyle birlikte. Hava, deniz, kara araçlarını bütün yoğunluğumuzla kullanıyoruz. Uçaklar 2 bin 293 sorti yapıldı. THY 177 sefer yaptı, 82 bin vatandaş ve görevli personel ücretsiz taşındı.

Ulaştırma alanında şu an itibarıyla bir sorunumuz yok. Sahaya lojistik destek vermek anlamında. Elektrikte ve doğal gazda kontrollü şekilde her ikisini de veriyoruz. Tedbir amaçı teyit edildikten sonra verilmekte. Hatay’daki havalimanı tamamlanmak üzere. 1 haftadan çok daha öncesinde tamamlayıp hizmete almayı planlıyoruz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir