Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki! ‘Bir katili kahraman gibi ağırladılar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Programa Erdoğan’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’nin teknoloji ekosisteminin zenginliğinin en güzel göstergesi olan firmaların yanında olmayı sürdüreceklerini söyleyen Erdoğan şunları söyledi: “Yeter ki siz çalışın, üretin, istihdam sağlayın. Yeter ki siz, Türkiye’nin üretim kapasitesine güç katın. Ne etrafımızda yaşanan çatışmalar ne de 6 Şubat depremlerinin 400 milyar doları bulan faturası bizi yolumuzdan alıkoymadı. Sadece kendi iş çevrelerimizin değil yurt dışındaki piyasa aktörlerinin de Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güveni yükseliyor. İçeride ekonomi yatırım ortamımızın iyileştirilmesi için gereken adımları da atıyoruz. En az 20 milyar dolarlık özel sektör yatırımı kazandırmayı hedefliyoruz. 30 milyar dolarlık kaynağı yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendireceğiz.”

‘Vicdan tutulması’

ABD kongresinde ayakta alkışlanan Netanyahu’nun konuşmasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Soykırımın önüne yaklaşık 10 aydır geçilemedi. Amerika’nın kongresinde soykırımcı bir katilin, nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi. İnsanlığa hizmeti olan alkışlanır. 40 bine yakın çocuk, kadın, yaşlı, bu insanları katledenleri düşünün temsilciler meclisi, alkışlıyor. Öbür taraftan temsilciler meclisinin dışında da onlara karşı tam aksi bir tavır ortaya konuluyor. Bu dünyanın nereye gittiğini gösteriyor. 7 Ekim’den beri insanlar, sinema filmi izler gibi çocukların, kadınların daha kuvözdeki bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili olan bir Netenyahu, Amerika’da alkışlanıyor. Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi? Hani özgürlük? Hani insan hakları? Hani insan hakları beyannamesindeki o alt alta yazılmış maddeler? Hepsi bir tarafta, orada bir alkış curcunasıdır gidiyor. Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli’nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, ‘çağımızın Hitleri’ni baş tacı ederken zerre utanmıyor. 40 bin insanın katilini kahraman gibi ağırlarken yüzleri kızarmıyor. Adalet yok. Hukuk yok. Kural yok. Merhamet, şefkat, vicdan yok. Barış için sorumluluk almak yok. İnsanlığın umudunu artıracak hiçbir çaba yok. Zalimin, zulmünden dolayı adete itibar gördüğü mazlumun hakkının yok sayıldığı bir cinnet haline, hep birlikte şahitlik ediyoruz.”

‘Yatırım yüzyılı olacak’

Savunma sanayisinde yakalanan ivmeyi yüksek teknolojili diğer alanlara da taşımanın gayreti içerisinde olduklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye yüzyılını aynı zamanda yatırımın yüzyılı yapmayı hedefliyoruz. Teknolojik ve stratejik yatırımlara üç yıllık periyotta toplam 300 milyar liralık uygun koşullarda finansman imkanı sağlandı. Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı etkileyen sis bulutu dağıldığında Türkiye yeni dönemin forveti olacak. Tanıtımını yaptığımız HIT-30 programı, işte bu yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşı görevi üstlenecek. Programla yarı iletkenler, mobilite, yeşil enerji, ileri imalat, sağlıklı yaşam, dijital teknolojiler, haberleşme, uzay ve bu alandaki değer zincirlerini geliştirecek otuzun üzerindeki başlıkta yatırımlara nitelikli destekler sağlayacağız. Elektrikli araçlarda üretim kapasitemizi yıllık en az 1 milyon adede çıkarmayı öngören 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği “HIT-30 Yüksek Teknoloji Teşvik Programı” Tanıtım Toplantısı’na, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bereket Murat Oktay da katıldı.

Memleketi Rize’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak için dün Rize’ye geldi. Memleketi Güneysu’da vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Pazar akşamına kadar Rize’deyiz. Gerek konutlarla ilgili dağıtım gerekse atacağımız bazı adımları yerinde görelim istiyorum. Güneysu Hastanesi’nin inşaatını ve Rize Şehir Hastanesi’yle ilgili çalışmaları yerinde göreyim istiyorum” dedi. / AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU – Rize

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir