Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: Vefanın şehri Konya! Dayanışmanın şehri Konya! Dünyada eşi benzeri bulunmayan Konya! Seni bir kez daha hasretle kucaklıyorum. Antalya’dan geliyoruz ve Antalya’da 100 bini aşkın dostlar vardı.

Ama Konya’da aldığım rakam 140 bin burada var. Bu ne aşktır! Aşık olursan karşılığını da bulursun. Bakıyorum pankartlar yazılmış. Bir genç enteresan bir pankart açmış ‘Emri dağdan alanla değil Hak’tan alanla yol yürünür’ Bunlar emri nereden alıyor? Bay bay Kemal ve yanındakiler emri Kandil’deki teröristlerden alıyor. Biz de emri Allah’tan alıyoruz. Konya buna gereken dersi 14 Mayıs’ta verecektir.

İstihdam ve ticaret rekoru kıran sanayicilerin, Konyalı olmanın asaletini taşıyan hanım kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. Rabbime bizleri bir kez daha Konya ile kavuşturduğu için hamd ediyorum. Sevdası da davası da hak ve hakikat olan Konya’nın güzel insanları ile beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Maşallah yine meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum karşımda. 14 Mayıs’ta destan yazmaya hazırlanan bir Konya görüyorum. Ahde vefanız için aşkınız ve sevdanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi buradan soruyorum. Hazır mıyız? 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs’ta doğru adımlarla yola devam diyoruz muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? 

Her bucağında ilmin, irfanın boy verdiği, merhum Erbakan hocamızın şehri Konya’ya bu yakışır. Konya’nın hayır dediğinden hayır gelmez. Konya’nın evet dediğine de Allah’ın izni ile şer bulaşmaz. Konya Anadolu’daki varlığımızın sembolü olduğu gibi Türkiye yüzyılının da teminatı olacaktır.

6 Şubat’ta asrın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Depremin haberini alır almaz, belediyelerimizi de harekete geçirdik. Burada bir şey söylemek istiyorum. Konya Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyelerimizi komşu illere sevk ettik. Hatay’ı Konya’ya zimmetledik. Konya’lı belediyelerimiz gurur verici çalışmalara imza attılar. Her ihtiyaçlarında depremzelerin yanında oldular. Muhalefetin tüm belediyelerin yaptıklarını bir kefeye koyun, Konyalı belediyelerimizi bir diğer kefeye koyun. Hepsinde Konya çok daha ağır basacaktır. Buradan şov ve reklam yerine yaraları sarmanın peşinde koşan tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. İnşallah el birliği ile deprem bölgesini ayağa kaldıracağız. Bir taraftan afetin izlerini kaldırırken, vizyon projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Karadeniz’de keşfettiğimiz yerli gazın sevincini milletimizin sevincini paylaşmak için ilk ay doğal gazı ücretsiz yaptık mı? Bu müjdemizle ilgili Cumhurbaşkanı kararını Resmi Gazete’de yayımladık. Şimdi Bay bay Kemal dün Zonguldak’a gitti. Orada madenci kardeşlerime yalan üstüne yalan söylüyor. Yav Zonguldak’ta Filyos var. Sakarya Doğal Gazını biz orada çıkardık. Hani çıkmayacaktı, hani nerede diyordunuz? Doğal gazı yaktık, vatandaşlarımızın evlerine göndermeye başladık. Biz söz verirsek yaparız, donanmamızın amiral gemisi olan TCG Anadolu’yu deniz kuvvetlerimize teslim ettik. Milletimizin umutla beklediği Togg’un teslimatlarına başladık. Altay tankımızı TSK’ya teslim ettik. Dün Kaan’ı hangardan çıkardık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir