‘Çocuklarımız için kurumlarımız hizmette’

Etkinlikte Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aileler ve çocuklar da yer aldı. Etkinlikte konuşan Emine Erdoğan, bütün çocukların hayata hazırlanmak için güvenli ve müşfik bir çatıya ihtiyacı olduğuna dikkati çekti. Darülaceze, Darüşşafaka gibi kurumlarla, kökleri çok derinlere uzanan bir dayanışma geleneğine sahip olunduğunun altını çizen Emine Erdoğan, “Asırları aşan tecrübemiz ile çocuklarımızı korumak ve esirgemek için gerekli bütün kurumlarımız milletimizin hizmetindedir” dedi. Hükümetin, değişen ihtiyaçlara cevap verebilmek için sürekli yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini, 2005’te Çocuk Evleri, hemen ardından da Çocuk Evleri Siteleri uygulamasına başlandığını hatırlatan Erdoğan, “Herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş çocuklarımız, devletimizin yeni ve geleneksel tüm kurumlarında, her türlü imkan sağlanarak bakılmaktadır” diye konuştu.

Emine Erdoğan, “2002 yılında 500 koruyucu aile yanında yalnızca 515 çocuğumuz yaşamaktaydı. 10 yılda bu rakam 1350 koruyucu aile yanındaki 1492 çocuğa ulaştı. Söz konusu iki projemiz neticesinde, bugün devlet himayesindeki 9 bin 187 çocuğumuz, 7 bin 587 ailemizin yanında hayatını sürdürüyor” dedi. Kendi aile ocağında, sosyal ve ekonomik destek kapsamına alınan çocukların sayısının 21 yılda tam 15 kat artarak 11 bin 906’dan 178 bin 156’ya yükseldiğini aktaran Erdoğan, yıllar içinde geliştirilen politikalar neticesinde Koruyucu Aile uygulamasının her geçen gün daha çok benimsendiğini ve yaygınlaştığını söyledi.

‘Gönül bağı sürecek’

Konuşmasının devamında çocuklara seslenen Erdoğan, “Hepiniz çok değerlisiniz, özlemle, sevgiyle, umutla, sabırla gözetilen çocuklarsınız. Sizler, hepimiz için çok kıymetli birer armağansınız. Devletimizin sizinle kurduğu gönül bağı, reşit olmanızla son bulacak bir ilişki değildir. Yaşam becerileri kazanarak kurumlardan ayrılmanızdan sonra da devletimiz her zaman sizin aileniz olmaya devam edecektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir