Cildi kaymak gibi yapan formül! Çekirdek sivilce yapmıyor aksine iyi geliyormuş

Yediğimiz yiyecekler cildimizin kalitesi üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir ve küçük beslenme değişiklikleri yaparak berrak, sağlıklı bir cilde sahip olma şansımızı artırabiliriz. Peki cildi temizleyen yiyecekler hangileri?

1- Yağlı balık

Diyetisyen Holiday Durham’a göre, somon ve sardalya gibi yağlı balıklar iltihap önleyici içeriklerle doludur. Omega-3’ler cildin lipid bariyerini korumada rol oynar, bu da nemlendirme ve çevresel hasara karşı koruma için çok önemli olabilir. Yağlı balık berrak bir cildi desteklemek için mükemmel bir besindir.

2- Domates

Domates tüketmek de cilt dokusunu iyileştirebilir. İçinde bulunan likopenin cilt dokusunu ve kalitesini iyileştirdiği kanıtlanmış. Likopen ise fiziksel yan etkileri azaltabilir ve genel cilt sağlığını iyileştirebilir.

3- Ceviz

Ceviz cilt sağlığı için önemli olan Omega-3 yağ asitleri ve çinko açısından zengindir. Omega-3’ler cildin nem bariyerini korumaya yardımcı olabilirken, çinko cildin iyileşmesi için önemlidir.

Kahvaltınıza, öğle yemeğinize veya akşam yemeğinize bir avuç ceviz ekleyin ve cilt dokunuzun zamanla nasıl daha pürüzsüz hale geldiğini fark edin.

4- Dolmalık biber

Vücutta bol miktarda kolajen bulunur ve C vitamini açısından zengin besinlerle birleştiğinde üretimi artar. Bir fincan doğranmış dolmalık biberde günlük ihtiyaçlarımızdan daha fazla C vitamini bulunur ve faydaları bununla sınırlı değildir.

Biberdeki beta-karoten gibi karotenoidler ayrıca güneşin zararlarına karşı koruma sağlayarak cildi sağlıklı ve canlı tutar.

5- Ayçiçeği çekirdeği

Besleyici gıdalar sadece temiz bir cilde kavuşmamıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildimizi çevresel hasarlardan da koruyabilir.

Ayçiçeği çekirdekleri, cildi çevresel hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek ve cildin iyileşmesini ve yenilenmesini destekleyen güçlü bir antioksidan olan E vitamini ile doludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir