Cilde, saça buğdaydan gelen güzellik! Kimse bilmiyor, E vitaminine doyuracak

Buğday çekirdeklerinden elde edilen buğday tohumu yağı bitki bazlı yağ çeşitlerinden biridir. E vitamini, omega yağ asitleri ve diğer temel besinler de dahil olmak üzere mükemmel bir besin kaynağıdır. Dermatologların tavsiye ettiği buğday tohumu yağı bakın cilde nasıl etkiler veriyor.

Buğday tohumu yağı, nemlendirici özellikleri sayesinde dermatologların onayını alan ürünlerden biridir. Güzellik uzmanı Erica Choi “Cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olur, daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir” diye belirtiyor.

Cilde rahatlatıcı bir nem sağlamanın yanı sıra genel olarak cilt problemlerini giderebilir. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri cilt üzerinde tıkayıcı bir tabaka sağlamaya yardımcı olur. Böylece cildin nem dengesi bozulmaz.

Ayrıca kızarıklığı ve tahrişi azaltabilen yatıştırıcı bir etkisi mevcut. Cilt üzerinde oluşan iltihaplanmaları kısa süre içerisinde iyileştirebilir. Antioksidan özellikleriyle bilinen E vitamini açısından da zengindir. Choi, “Cilt yenilenmesini desteklemede de önemli bir rol oynar” diye ekledi.

Nasıl kullanılır?

Buğday tohumu yağını cilt bakım rutininize eklemek oldukça basit. Choi’ye göre özellikle kuru cilt veya saç yapısına sahip olan kişiler için ideal ürünlerden biri. Güzellik uzmanı, yağlı veya akneye meyilli cilde sahip olanların dikkatli kullanması gerektiğini vurguladı.

Cilde nasıl uygulanır?

Buğday tohumu yağını temizleyici yağ olarak topikal olarak uygulayabilirsiniz. Farklı bir alternatif olarak ise bakımın son adımı için tercih edebilirsiniz. Dermatolog Jeannette Graf, yara izlerine veya lekelere doğrudan uygulayarak tedavi edebileceğinizi aktardı.

Saça nasıl uygulanır?

Bitkisel bazlı bu yağı saçlarınız için kullanmak istiyorsanız yıkamadan önce deneyebilirsiniz. Kuru veya tahriş olmuş bir saç deriniz varsa, bir miktar yağ alıp doğrudan sürebilirsiniz. Masaj yaparak uyguladıktan sonra 20 dakika bekletin. Ilık suyla duruladığınızda aradaki farkı anlayacaksınız.

Buğday tohumu yağı tüketilir mi?

Dr. Graf, buğday tohumu yağının tüketime uygun olduğunu ancak ısıtıldığında faydalarının azalacağını hatırlattı. Farklı alternatifler denemek istiyorsanız soğuk içeceklere ekleyebilirsiniz. Kolesterol seviyesine yardımcı olabileceği, kas gücünü artırabileceği ve enerjiye yardımcı olabileceği yönünde bazı araştırmalar mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir