CHP’de uzun liste mesaisi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Dört partiye CHP listelerinden ayrılacak kontenjan, iller ve sıralamadaki yerler konusundaki müzakareler geç saatlere kadar devam etti. CHP’de dün uzun bir liste mesaisi yaşandı. 19.00’da yapılması planlanan ve aday listelerinin görüşüleceği CHP PM toplantısı 22.00’ye ertelendi. 

CHP kulislerinde dört partiye seçilebilecek yerlerdeki kontenjan sayısı ise tartışmalara neden oldu. CHP kulislerinde kontejan sayısının 20’yi geçmesi halinde partiyi sıkıntıya sokacağı belirtilerek, “Tabanda problem olur. Kendi seçmenimizden oy isteyeceğiz, nasıl isteyeceğiz? 20’yi geçerse kavga çıkar. Asıl sorun ise İstanbul ve Ankara’da çıkar” değerlendirmeleri yapıldı.  Dört partinin kulislerinde ise, “Birlikte kazanacaksak 20 vekilin, 30 vekilin adı çok anlamsız olur” yorumları yapıldı. Kulislere göre; CHP ve İYİ Parti 10 ilde her iki partinin adayının birbirini izlediği “fermuar” yöntemiyle ortak liste çıkaracak, ancak bu sayının 15’e ulaşabileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, dün Genel Merkez’e saat öğle 12 olmadan geldi, kurmaylarıyla birlikte liste üzerinde gün boyu çalıştı. Edinilen bilgiye göre, listeye son şekli verilirken bazı isimler arandı ve adaylıklarının çekilmesi istendi. Parti sözcüsü Faik Öztrak’ın telefonu üzerine CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, başvurusunu geri çekti.

Öte yandan İYİ Parti’de ise İzmir Milletvekili Aytun Çıray, milletvekili adaylığından çekildiğini duyurdu.

‘Romanlar da güçlenecek’

Kılıçdaroğlu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu mesajında, “İktidarımızda hak temelli sosyal devlet politikaları sayesinde Romanlar da güçlenecek. Eşit yurttaşlık önündeki tüm engeller aşılacak” dedi. – ANKARA Milliyet

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir