Central Park’ta Erdoğan’a teşekkür

ANKARA Milliyet – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu’na katılmak için geldiği New York’taki Central Park’ta bir süre yürüyüş yaptı. Parkta bulunanlar Erdoğan’a büyük ilgi gösterdi.

New York’taki temasları öncesi Central Park’ta yürüyüş yapan Erdoğan’a Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu eşlik etti.

Fotoğraf çektirdiler

Yürüyüşü boyunca parkta bulunanlardan büyük ilgi gören Erdoğan, ABD’lilerle ve turistlerle sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

Erdoğan bankta oturduğu sırada yanına gelen bir kişi, Ukrayna krizindeki rolünden dolayı kendisine teşekkür ederek, “Tahıl anlaşması ve verdiğiniz dronlar için çok teşekkürler. Bunlar NATO’nun güçlenmesini sağlıyor. Çok teşekkürler” dedi. Bir turist ise İstanbul ve Kapadokya’yı ziyaret ettiğini, gezdiği yerler arasında en iyisinin Türkiye olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanıştığı için çok şanslı olduğunu dile getirdi.
Erdoğan, yanına yaklaşan bir çifte de sigara içmemesi tavsiyesinde bulundu.

Konuşması yarın

New York’taki BM Genel Kurulu’nda Ukrayna-Rusya Savaşı, enerji krizi, gıda güvenliği, nükleer güvenlik ve bölgesel konuların öne çıkması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını yarın yapacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir