Cengiz Ünder: Benim için bir hayal kırıklığı

UEFA Uluslar Ligi C Ligi’nin 5’inci haftasında A Milli Futbol Takımı, Lüksemburg’la 3-3 berabere kaldı. Performansıyla dikkat çeken Cengiz Ünder açıklamalarda bulundu. Karşılaşmanın ardından soruları cevaplayan tecrübeli futbolcu dikkat çeken ifadeler kullandı.

Hayal kırıklığı yaşadıklarının altını çizen Cengiz Ünder, “Amacımız buradan gol yemeden çıkmaktı. B Ligi’ne çıktık ama bunun sevincini yaşayamıyoruz. Bu maçlarda gol yemememiz, kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Benim için bir hayal kırıklığı, böyle olmaması gerekiyor. Rakibi küçümsemek istemiyorum ama 3-3 beklediğimiz bir şey değildi” dedi.

Karşılaşma hakkında değerlendirmelerde bulunan Cengiz Ünder, “Artık tecrübelendik. Bu tarz takımlara karşı oynarken, daha baskılı, daha çok skor üreten, girdiğimiz pozisyonları değerlendiren bir takım haline gelmemiz gerekiyor. Daha agresif olabilirdik saha içerisinde, çok istemeliyiz. Milli duygular, her şeyden öte gelir. Ben buraya her zaman yüzde 100’ümü vererek geliyorum. Elimden gelen her şeyin en iyisini yaptığımı düşünüyorum. Hafife almak değil ama işi direkt bitirmemiz gerekiyordu” açıklamasını yaptı.

A Milli Futbol Takımı’nda herkesin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirten Cengiz Ünder, “Genç bir takımız. Yaklaşık 1 senedir yeni bir yapılanma var. Bizim için bu süreç aslında iyi geçiyor ama bence daha da hazır olmalıyız. Daha çok kalitemizi göstermemiz lazım. Çoğumuz büyük takımlarda oynuyoruz. Milli Takım’a gelirken herkesin daha fazla sorumluluk alması gerekiyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir