Cehennem sıcaklarından kurtaran babaanne tarifi! Ferahlatırken mideyi de rahatlatıyor

Büyüklerimizin evinin olmazsa olmazlarından biri de reyhan şerbeti içeceğidir. Yaz sıcaklarının kurtarıcısı olan bu sağlıklı şerbet, sağlık için de oldukça faydalı. Reyhan şerbeti nasıl yapılır? Hep birlikte hazırlayalım.

Uzman görüşlerine göre reyhan şerbetinin içerisindeki besin değerleri stresin azalmasına yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra hazımsızlığa karşı faydalı etkiler verir. Midede meydana gelen yanma ve rahatsızlıkların hafiflemesinde önemli bir rol oynar.

Sıcak havalarda imdadınıza koşan reyhan şerbetinin içerisindeki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek olası enfeksiyon risklerini düşürebilir. Uzmanlar, uyku düzenine katkıda bulunacağını vurguladı.

Aşırı tüketilmediği sürece kan şekerini düzenlemeye katkıda bulunur. Ancak içerisindeki şeker miktarını kişisel durumlara göre ayarlayabilirsiniz. İşte faydalı reyhan şerbeti için yapılması gerekenler.

Malzemeler

– 1 demet reyhan
– 6 su bardağı sıcak su
– 5-6 adet limon tuzu
– 6 yemek kaşığı toz şeker

İlk olarak reyhan şerbetini güzelce yıkayıp tencereye yerleştirin. Üzerine kaynamamış sıcak su, şeker ve limon tuzu ilave edin. Toz şeker eriyinceye kadar karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ancak henüz kaynatılmaması gerekiyor. Çünkü reyhan şerbeti haşlama ile elde edilir.

Reyhan yapraklarını haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından süzgeç yardımıyla yapraklarından ayırabilirsiniz. İyice soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Şerbeti kullanarak farklı kombinasyonlar veya içecek çeşitleri üretebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir