Çay, kahve, yağ fark etmez! 3 malzemeyle hiçbir leke halıda tutunamıyor

ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIM

Açık renk halıdan çıkmayan çay, kahve ve yağ lekeleri yüzünden isyan etmekten vazgeçin. Halınızı gözden çıkarmadan, onlarca liralık kimyasal temizlik malzemesi satın almadan halınızı kurtarabilirsiniz. Üstelik çevre dostu bir çözüm olacak 3 malzemeli karışım, halınızı pırıl pırıl yapacak.

KİMYASAL MADDE İÇERMİYOR

Halı temizliği yapmak bazen zahmetli ve zaman alıcı olabiliyor. Ancak, halılarınızı pırıl pırıl yapmanın işte en kolay yolu sadece 3 malzeme ile mümkün. Evde bulabileceğiniz basit malzemelerle halılarınızı temizleyebilir ve ferah bir ortam yaratmanız mümkün. Ayrıca, kimyasal içermeyen bu yöntemle daha sağlıklı bir temizlik yapmış olacaksınız.

MALZEMELER

Karbonat, sirke, temiz su halılarınızı pırıl pırıl yapmak için yeterli.

NASIL YAPILIR?

Öncelikle, halınızın üzerindeki tozları elektrik süpürgesi ile temizleyin. Daha sonra bir kapta 1 su bardağı karbonat ve 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Bu karışımı halının üzerine eşit bir şekilde serpin ve 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra temiz bir bez veya sünger ile hafifçe ovun.

SON ADIM

Son adım olarak, temiz su ile bezi nemlendirin ve halının üzerindeki karbonat ve sirke kalıntılarını temizleyin. Sonuçta, halınızın tazeliği ve temizliği sizi şaşırtacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir