Canlı yayında belediyelerin SGK borcu tartışması


AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin biriken SGK borçlarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yerinde tahsil edilmeye başlanacağını açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da SGK’ya en çok borcu olan 5 belediyeyi açıklamış, ilk sırada Ankara gelirken beşinci sırada ilçe belediyesi olan Şişli’nin olması dikkatlerden kaçmamıştı.

Bu gelişmelerin ardından muhalefet, kendi yönetimlerindeki belediyelere SGK borçları üzerinden baskı uygulanacağını iddia etmişti.

Mustafa Elitaş: “Belediyeler kaynaklarını doğru harcarsa borçlanma artmaz”

TV100’de Cansu Canan Özgen’in sunduğu Özgür İfade programında, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan’a özel demeç verdi.

Elitaş, “Belediyeler kaynaklarını doğru harcarsa borçlanma artmaz. Önemli bir durum. Şu andaki tahsil yolu haciz. İcra yoluyla takip edebilirler.” ifadelerini kullandı.

“Tarkan’a 40 milyon lira vereceğinize borcunuzu ödeseydiniz”

Programın konuğu Sinan Burhan da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Bugün 85 milyon insan hastane hizmetlerinden yararlanıyorsa, bu ödeneklerden faydalanıyor. 15 milyon emekli buradan maaş alıyor. Dolayısıyla, belediye başkanları 30-40 milyon lira Tarkan’a para vereceğine, devlete SGK primini ödeyecek.

Popülizm ve siyasi reklam yaparak, ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olacağım’ diyerek medyayı fonladığınızda bu iş olmaz. Bu SGK borcunu ödeyeceksiniz. Devletin 164 milyar lira alacağı var. Bu alınmak zorunda. Mustafa Elitaş da diyor ki hiçbir siyasi parti gözetmeksizin, 2022’de yeniden yapılandırma yaptık. Partilerden hiçbiri başvuru yapmadı. Ben bir şirket olarak devletten para almak istiyorsam, borcu yoktur evrakı almak zorundayım.

Ben size örnek vereyim; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin neden SGK borcu yok? Çünkü ödemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir