Canlı Anlatım: Türkiye 13. Cumhurbaşkanı’nı seçiyor! Oy verme işlemi başladı

ANKARA Milliyet – Seçmenler, bugün saat 08.00 ile saat 17.00 arasında oy kullanabilecek. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 24 Mayıs’ta sona erdi. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri de 17.00’ye kadar sürecek.

Oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından kullanılan oyların sayım ve dökümü yapılacak. İkinci turda iki aday olduğu için oy verme işleminin ve sayımının hızlı bir biçimde yapılması bekleniyor.

2023 cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili tüm detaylar milliyet.com.tr’de…

08:0028 Mayıs 2023

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı seçmek için bugün saat 08.00 itibarıyla sandık başına geldi. 81 ilde vatandaşlar oylarını kullanacabilecek.

 

Haberin Devamı
07:4028 Mayıs 2023

SANDIK YEMİNİ EDEREK GÖREVE BAŞLADILAR

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci turunda sandıklarda görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi. Beykoz’daki Sedat Simavi  Ortaokulu’nda oy verme işlemini başlatmadan önce hazırlıklarını yapan görevliler, sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.

Haberin Devamı

Seçim yasağı

Seçim yasakları kapsamında saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek. Yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. yayın yasağı saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde yasak daha önce de bitebilecek.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir