Çağla Şıkel güzellik sırrını ifşa etti! Pirinçten hazırladığı küple böyle masaj yapıyormuş

Güzel bir cilt için her ünlünün favori cilt maskesi farklı. Güzelliğiyle ve fiziğiyle beğenilen ünlülerden biri olan Çağla Şıkel’in ise güzellik sırrı pirinç suyundaymış. Eski Türkiye güzellerinden olan Çağla Şıkel, ara öğünlerde ise kayısı, kaju, badem ve siyah üzüm tüketiyor. Ancak eksik etmediği cilt bakımını pirinçle sağlıyor.

Sosyal medyada paylaşımda sırrını açıklayan Çağla Şıkel, pirinç suyundan elde ettiği buzlarla yüz masajı yaptığını anlattı. Peki, pirinç suyundan yüz masajı nasıl yapılır, buz küpü nasıl hazırlanır? Üstelik 2 malzemeyle!

PİRİNÇ SUYUYLA BUZ KÜPÜ NASIL YAPILIR?

Pirinci suda bekletin ve çıkan suyu buz kaplarına koyun. Bir adet pirinç suyu buzunu alıp, temiz bir bez veya kâğıt mendile sararak iltihap veya kızarıklık olan bölgelere odaklanarak buz küpünü yüzünüze dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın.

PİRİNÇ SUYUNDAN BUZ KÜPLERİNİN FAYDALARI

Cilt beyazlatıcı etkisi ve cildi kimyasallardan korumasıyla öne çıkan pirinç suyunun, yumuşak ve nemlendirici özellikleri, onu egzama, sivilce ve dermatit gibi cilt rahatsızlıklarını yatıştırmada ve tedavi etmede etkili kılıyor.

Pirinç suyu buz küpleri tahriş olmuş cildi sakinleştirmeye ve yatıştırmaya, şişkinliği azaltmaya ve ferahlatıcı bir his sağlamaya yardımcı oluyor. Ancak bunu için en önemli adım düzenli kullanımdan geçiyor. Cildin genç görünmesini destekleyen antioksidanlar içeren pirinç suyu, bazı araştırmalara göre ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor.

Pirinç suyunun yatıştırıcı özellikleri, güneşten yanmış cildi rahatlatabilir, kızarıklığı ve iltihabı azaltabilir. Böylece iyileşme de hızlandırılmış olur. Pirinç suyunun hassas ciltler üzerinde sakinleştirici etkisi vardır.

Tahrişi, kızarıklığı ve kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olur ve yara izlerini hafifletir. Pirinç suyunun aşırı yağ üretimini kontrol etmeye yardımcı olan doğal bir büzücü etkisi de mevcuttur.

EVDE PİRİNÇ SUYU NASIL YAPILIR?

Çağla Şıkel’in güzellik rutininden eksik olmayan pirinç suyu ise şöyle hazırlanıyor:Yarım bardak pirinci durulayın. Yıkanmış pirinci bir kaseye koyun ve üzerini suyla kapatın. Pirinci ara sıra karıştırarak 15 ila 30 dakika bekletin. Islattıktan sonra pirinci süzün ve pirinç suyunu alın. Süzgeç veya tülbent kullanabilirsiniz. Bu aşamadan sonra pirinç suyunuz çeşitli cilt faydaları için kullanılmaya hazır olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir