Buzdolabına giren bu yiyeceklerin faydası sıfır! Bildiğimiz gibi değil, hücreleri bozuyor

Birçok kişiye göre buzdolabında yiyecekleri saklamak oldukça doğru bir yöntemdir. Ancak bu durum her yiyecek için geçerli değil. Bazı yemekler besin değerini kaybedebilir.

Domates

Çürümemesi için herkesin buzdolabında sakladığı domatesler aslında uzak tutulmalı. Domatesler, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Bu ortamda besin değerini kaybederek olumsuz koşullara ulaşabilir. Domateslerin hücre yapısı bozulur. Soğuk hava, domateslerin dokusunu unumsu hale getirir ve tat kaybına yol açar.

Patates

Buzdolabında saklanan patateslerin içerdikleri nişasta şekere dönüşür. Bu durum patateslerin tatlarının değişmesine ve pişirildiğinde daha tatlı hale gelmesine neden olur. Ayrıca, buzdolabının nemli ortamı patateslerin filizlenmesine yol açar. Buzdolabında bir ay saklanan patatesler, tatlı bir aromaya dönüşebilir. Ancak bu sağlıklı değildir.

Sarımsak

Sarımsak, buzdolabında filizlenir ve yumuşar. Bu da sarımsağın tadını ve dokusunu olumsuz etkiler. İstenmeyen bu durum sarımsağın tadını acılaştırabilir ve yemeklerde istenmeyen bir lezzet oluşturur.

Bal

Buzdolabındaki bal tüketirken durumu epey zorlaştırabilir. Bal kristalleşme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde taze kalabilir.

Ekmek

Ekmek buzdolabında saklandığında hızla bayatlar. Soğuk hava, ekmeğin içindeki nişastanın kristalize olmasına neden olur ve ekmek kurur. Bir hafta boyunca dolapta kalan ekmek tost yaparken bile beklenen yumuşaklığa ulaşmaz.

Avokado

Olgunlaşmamış avokadolar buzdolabında olgunlaşmaz ve tatları bozulur. Olgun avokadolar ise kısa süreliğine buzdolabında saklanabilir. Kısa süre içerisinde yumuşayarak kahverengi lekeler oluşturabilir.

Zeytinyağı

Buzdolabında katılaşan zeytinyağı orijinal dokusunu kaybeder. Buzdolabından çıkarıp beklettiğinizde eski dokusuna geri dönmeyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir