Busenaz Sürmeneli’ye tartışmalı rakip! İtalyan boksör sahadan çekildi

Paris olimpiyatlarında bugün gerçekleştirilen kadınlar boks müsabakaları ilginç görüntülere sahne oldu. Son 16 turunda Cezayirli boksör Imane Khelif ile karşılaşan Angela Carini maçın ortasında karşılaşmadan çekildi.

Gözyaşlarını tutamadı
Rakibinin üstünlüğü ile devam eden mücadelede bir anda oyundan ayrılma kararı veren 25 yaşındaki sporcu, gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Karşılaşmayı üstün tamamlayarak üst tura yükselen rakibinin elini sıkma çabasını da karşılıksız bırakan Carini büyük bir üzüntü yaşadı.
Cezayirli boksör Imane Khelif, 2024 Paris Olimpiyatları’na tartışmalı bir kararın ardından katılmıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2023’teki cinsiyet yeterlilik testlerini geçememiş olmasına rağmen, boksörün Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar müsabakasında yarışmasına onay verdi.

Dünya Şampiyonası’ndan diskalifiye

Imane Khelif geçen yıl Hindistan’da düzenlenen Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda cinsiyet yeterlilik testini geçemediği için diskalifiye edilmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi sözcüsü Mark Adams, kadın sporları için uygunluk kriterlerinde çok karmaşık bir sistem bulunduğunu vurgulayarak “Pasaportlarında kadın olarak geçiyorlar ve onlar kadın. Kadınlar kategorisinde yarışan herkes uygunluk kriterlerine uyuyor” demişti.

Meloni: İtalya, IOC’ye katılmıyor

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cezayirli boksörün oyunlara katılmasına itiraz etti. Meloni, “Erkek genetik özelliklerine sahip sporcuların kadın müsabakalarına katılmasına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Benim bakış açıma göre bu eşit şartlarda bir yarış değil. İtalya, Cezayirli boksörün kadın müsabakalarına katılımı konusunda IOC’ye katılmıyor” dedi.

Busenaz’ın rakibi olabilir

Tartışmaların odağındaki isim, bir sonraki turda Busenaz Sürmeneli’nin rakibi olabilir. Busenaz ve Khelif çeyrek finaldeki rakiplerini geçmeleri durumunda yarı finalde birbirlerinin rakibi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir