Bursa’da açlık grevine başlayan doktordan Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı


Türkiye’nin yaşadığı tarihi Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaraları sarılırken bir yandan da depreme yönelik diğer şehirlerde önlemler ve tedbirler gözden geçiriliyor.

Bu kapsamda İstanbul en göz önünde ve tartışmaların odağında olan şehir olsa da Bursa’da da ciddi bir deprem tehlikesi olan şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Konuya dikkat çekmek isteyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kayhan Turan Mudanya’da depreme dayanıklı bir ortopedi hastanesi yapılması için proje hazırladı.

Depreme dayanıklı hastane için açlık grevi

Turan, projesi belediye tarafından iptal edilince açlık grevine başladı.

Halkın da destek verdiği Turan, belediye ile sorunu çözemeyince siyasi liderlere ulaşmaya çalıştı.

CHP’li başkan karşı çıkınca Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı

Turan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla sesini duyurmaya çalışıyor.

Bu kapsamda projesi CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Yılmaztürk tarafından iptal edilen Turan, YouTube’dan bir video paylaşarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı.

Çabalarının Mudanya Belediye Başkanı tarafından baltalandığını, engellendiğini belirten Turan, aynı zamanda hakarete varan ifadelerle medya aracılığı ile hedef gösterildiğini söyledi.

“Hastane projemizi, en üst makamlara anlatacağım”

Turan, “Açlık grevine başladığımda, Mudanya Belediyesinin gerçekleri görüp, gereken girişimleri yapacağını umuyordum. Ama, ne yazık ki Başkan, sorduğum sorulara cevap vermek yerine ya çarpıtma ya da yanlış açıklamalarda bulundu ve bir yöneticiye yakışmayacak bir üslupla, bana hakaret ve aşağılamalarla dolu konuşmalar yaptı.

Konunun ciddiyetini anlamaktan uzak bir yöneticiyle karşı karşıya olduğumuz gerçeğini görmüş olduk.

İlçemizin yerel yönetiminin duyarsız davranarak, türlü “yanıltıcı” bilgilerle kötülemeye çalıştığı hastane projemizi, en üst makamlara anlatacağım.

Bu video ile depreme dayanıklı bir Ortopedi hastanesi kurmak için çıktığımız yolda Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na destek çağrısında bulunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Belediye başkanımız bunu anlamadı”

Turan Kılıçdaroğlu’na çağrısında ise şöyle konuştu:

“Sayın Genel Başkan bizim hiçbir zaman yasal olmayan ve ya da yasal olarak mümkün olmayan bir talepte bulunmadığımızı bilmenizi isterim. Yasal olmayan bir talep için açlık grevi gibi insanın hayatını ortaya koyduğu ciddi bir eyleme başvurulur mu. Siz bir ideal uğruna Ankara’dan İstanbul’a yürüdünüz. Ben de açlık grevi yapmayı seçtim. Belediye başkanımız bunu anlamadı.”

Hayri Türkyılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir