Bunu yapan yaşlanmak nedir bilmiyor, kolajeni depoluyor! Gencecik cildin sırrı

Cildinizin genel sağlığı ve elastikiyeti için susuz kalmamak çok önemlidir. Yeterli su içmek cilt hücrelerinizin dolgun ve nemli kalmasına yardımcı olur ve bu da elastikiyeti artırır.

Günde en az sekiz bardak su içmeyi hedefleyin ve karpuz, salatalık ve portakal gibi nemlendirici yiyecekleri diyetinize dahil edin.

Yaşlanma konusunda endişeliyseniz ve cildinizin elastikiyetini artırmak istiyorsanız, cilt bakım rutininizin elastin, kolajen, peptitler ve C vitamini gibi cilt bakım bileşenlerini içerdiğinden emin olmalısınız.

Peelingin ölü deri hücrelerini temizlemek, tıkalı gözenekleri temizlemek ve pullu cildi canlandırmak gibi birçok faydası vardır. Uzun süreli peeling sonrasında kolajen üretimini artırmaya yardımcı olur, bu da daha iyi cilt elastikiyeti ve ince çizgilerin görünümünün en aza indirilmesiyle sonuçlanır.

Cildinize masaj yapmak kan akışını ve kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olur. Yüz kaslarını uyardığı için masaj yüzünüz için mini bir egzersiz gibidir. Kasları kanla doldurarak cilt hücrelerini oksijenlendirir.

Cildinizin elastikiyetini artırmak için, temel besinler açısından zengin, dengeli bir diyete odaklanın.

Vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin meyveler, yapraklı yeşillikler, avokado ve kuruyemişler gibi yiyecekleri tüketin, çünkü bunlar cildinizi elastikiyetini korumak için çok önemli olan kolajen ve elastin liflerine zarar verebilecek serbest radikallerden korumaya yardımcı olur.

Güneş hasarı, cilt elastikiyetindeki kayba en büyük katkıda bulunanlardan biridir. Güneş ışınlarına aşırı maruz kalmak, kolajen parçalanmasını hızlandırabilir ve bu da cilt elastikiyetinin kaybına ve ardından sarkık cilde yol açar.

Güneş kremini en iyi arkadaşınız yapın ve her gün kullanın.

Egzersiz genel mutluluğunuz için harikalar yaratır. Düzenli fiziksel aktivitede bulunmak kan dolaşımını hızlandırır, oksijen ve besinleri cilt hücrelerinize iletir.

Bu artan dolaşım kolajen üretimine yardımcı olur ve cilt elastikiyetini destekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir