Brunei Sultanı Ankara’da! Erdoğan: Deprem sebebiyle gösterdikleri dayanışmayı asla unutmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Brunei Darusselam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ile görüştü. Görüşme sonrası iki ülke arasında önemli anlaşmalara imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 2013 yılında büyükelçiliklerimizi faaliyete geçirerek ilişkilerimize ivme kazandırdık. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi çeşitlendirecek yatırım alanlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunduk. Beşeri ilişkilerimiz her geçen gün kuvvetleniyor. Görüşmemizde Filistin, islam düşmanlığı gibi konuları ve Ukrayna savaşını ele aldık.

“Deprem nedeniyle göstermiş olduğu dayanışmayı asla unutmayacağız”

Bütün bunlarla beraber bu ziyarete vesile olan 11 vilayetimizdeki deprem felakati üzerinde hassasiyetle durduk. Kendilerine deprem felaketini izlettik. Kendilerini de bu felaketi görünce derinliğini anlamış oldular. Sergiledikleri bu dayanışmayı asla unutmayacağız.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Brunei Darusselam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah’ın bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Waddaulah’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Waddaulah, tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Waddaulah, muhafız alayı tören kıtasını ‘Merhaba asker’ diyerek selamladı.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Waddaulah merdivenlerde Türkiye ve Brunei bayrakları önünde poz verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir