Böbrekteki sorun ayak bileğinden belli oluyor! Belirtilere dikkat, ‘Ne ilgisi var’ demeyin

1- Ayakta şişlik

Böbreklerinizin sizden yardım istediğinin en büyük belirtilerinden biri ayak bileklerinde ve ayaklarda meydana gelen şişliklerdir.

Eğer ayaklarınız ve ayak bilekleriniz çok sık şişiyorsa bu bir sorunun işareti olabilir.

2- Ciltte kaşınma

Gelelim ciltte kaşınma belirtisine. Eğer vücudunuzda olağandışı bir kaşınma durumu varsa ve bunu bir dermatoloğa danışmanıza rağmen bir türlü geçmiyorsa böbreklerinize baktırmakta fayda olabilir.

3- Ağızda tat bozukluğu

Ağızda tat bozukluğu da böbreklerde bir sorun olduğunun habercisi olabilir. Eğer ağzınızda olağandışı ve sık sık tekrarlayan acımsı bir tat varsa böbrekleriniz size sinyal gönderiyor olabilir.

4- Gözlerde şişlik

Tıpkı ayak ve ayak bileklerinde olduğu gibi gözlerde meydana gelen ani ve sık tekrarlayan şişlikler de böbreklerinizin yardıma ihtiyacı olduğu anlamına geliyor olabilir.

5- Gece tuvalete kalkmak

Gece yarısı bir anda uyku bölen tuvaletler böbreklerde bir sorun olduğunun en büyük belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Eğer gece sık sık tuvalete kalkıyorsanız dahası bu ataklar sizin uykularınızı bölüyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

6- İştahsızlık

İştahsızlık birçok hastalığının belirtisi olabileceği gibi böbrek hastalıklarının da belirtilerinin başında gelir. Geçmeyen iştahsızlık sorunu böbreklerinize baktırmanız gerektiği anlamına gelir.

7- İdrar yolu enfeksiyonu

Gelelim son belirti olan sık sık yaşanan idrar yolu enfeksiyonlarına. Eğer bu sorunu çok sık yaşıyorsanız böbreklerinizde bir sorun olabileceği anlamına gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir