‘Biz ülkeyi ortak akılla yöneteceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Muhtarlar Buluşması’na katıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu, bu topraklarda bakanlıktan, milletvekilliğinden çok daha önce muhtarlık seçiminin yapıldığını söyledi. Muhtarlık kurumu ne kadar güçlü olursa demokrasinin de o kadar güçlü olacağını belirten Kılıçdaroğlu, ancak muhtarların yeteri kadar hak talebinde bulunmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde gerçekleştirecekleri muhtarlara yönelik projeleri yineleyerek şöyle devam etti: “Sizin birleşik oy pusulanız yok. Milletvekillerine var, diğerlerinin var. Bu muhtarlık kurumuna, siyaset kurumunun yeteri kadar değer verilmediğini gösteriyor. Birden fazla muhtar adayı var mı? Var. O zaman birleşik oy pusulası yaparsınız, isteyen vatandaş isteyen muhtarın altına mührünü basar. O muhtar da diğer seçimlerde olduğu gibi kazandığı zaman gelir koltuğuna oturur. Bunun yapılması lazım.

Muhtarlara yardımcı personel

Özellikle büyükşehirlerde, yani baktığı nüfus, 20 binin, 30 binin, 40 binin hatta 100 binin üzerinde olan muhtarlar var. Bir yardımcı personeli bile yok. Muhtarlığı kapattığı zaman vatandaşın, muhtara derdini anlatabileceği hiç kimse yok. Dünya kadar işsizimiz var. Üniversiteyi, liseyi bitiren, dünya kadar işsizimiz var. Muhtar arkadaşlara birer yardımcı personel verilse dosyaları tutsalar, gelen vatandaşla ilgilenseler, ne olur?”

Kılıçdaroğlu daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Toplu Taşıma Yerleşkesi’nin açılışı ve 41 yeni otobüsün teslim törenine katıldı. Törende Kılıçdaroğlu’na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşlik etti. Kürsüye “Hak, hukuk, adalet” sloganıyla çıkan Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin; Millet İttifakı olarak bu ülkeye gerçek adaleti” dedi.

‘Sandığa gidin’

Türkiye’nin bugünü ve geleceği olan öğrencilere ve gençlere her türlü desteğin verilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gençlerden bir şey istiyorum; bütün gençlerden sandığa gitmelerini istiyorum. Eğer bugün şikayet ediyorsanız, şikayet ettiğiniz adamların şikayet konusu olmaktan çıkmasını istiyorsanız sandığa gideceksiniz, demokrasiden yana oy kullanacaksınız. Bir kişiye asla bir devlet teslim edilemez. Dünyada bir kişiye teslim edilen devletler yok olmuşlardır. O nedenle biz ortak aklımızı kullanacağız, birlikte yöneteceğiz, istişareyle yöneteceğiz. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın” diye konuştu.

Bugün Konya’da

Kılıçdaroğlu, bugün Konya’da olacak. Yörük Şenliği’ne katılacak olar CHP lideri, Konya’da Akşehir Seyyid Mahmut Hayrani Türbesi’ni de ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu yıllar önce verdiği bir röportajda, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in soyundan geliyor mensubu olduğumuz aile. Ancak biz bunu siyasette kullanmıyoruz. ‘Seyyid’ soyuyuz” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir