Bilal Meşe, Dele Alli gerçeğini açıkladı: Yuhhh! Böyle bir anlaşma olabilir mi?

Beşiktaş yaz transfer döneminde Everton’da forma giyen Dele Alli’yi satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiraladı. Kiralama bedeli ödenmeyen İngiliz oyuncu 2.2 milyon euro garanti maaş alacak. Ayrıca 10 bin euro maç başı ücret kazanacak.

SATIN ALMA OPSİYONU ŞARTLARI 

Anlaşmaya göre; siyah-beyazlı kulüp, İngiliz oyuncunun bonservisini Ocak ayına kadar satın almak isterse 6 milyon euro ödeyecek. Sezon sonunda opsiyon kullanmak istenirse bu rakam 8 milyon euroya kadar yükselecek.

BEKLENTİLERİN ÇOK ALTINDA KALDI 

Büyük umutlarla renklere bağlanan ve hatta transferi dünyada gündem olan 26 yaşındaki futbolcu, performansıyla henüz beklentileri karşılayamadı. Spor Toto Süper Lig’de 5 maça ilk 11’de başlayan ve toplam 358 dakika süre alan Dele Alli 1 gol attı. Giresunspor maçında etkisiz bir futbol sergileyen İngiliz oyuncu, Trabzonspor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Ancak varlığıyla yokluğu belli olmayan deneyimli futbolcu, oyundan alınırken taraftarlar tarafından protesto edildi. 

BEŞİKTAŞ’TAN İDDİALARA CEVAP

Dele Alli’ye ilk 11’de görev verdiği için teknik direktör Valerien Ismael eleştirilere hedef oldu. İngiliz yıldızın sözleşmesinde ‘oynama garantisi’ olduğu şeklinde iddialar ortaya atıldı. Beşiktaş Kulübü bununla ilgili bir açıklama yayınlayıp şu ifadeleri kullandı: “Dele Alli’nin sözleşmesinde oynama garantisi var, Dele Alli’ye forma sözü başlıklı haberler yalandır. Futbolcumuzun, transfer sürecinde hocamız Valerien Ismael’den oynama sözü aldığı, sözleşmesinde sakatlık dışındaki her durumda ilk 11’de görev alma maddesinin bulunduğu ve maçlarda da bu nedenle oynadığının belirtildiği haberlerin tamamı yanlış ve gerçeği yansıtmayan bilgiler içermektedir. Taraftarlarımızdan, futbolcumuzu değersizleştirmeye yönelik bu tarz haberlere itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.”

Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, Dele Alli ile ortaya atılan iddialar ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte yazıdan o bölüm… 

ARAŞTIRDIM: KESİNLİKLE KOCA BİR YALAN 

“Gelelim, sosyal medyada dolaşan Dele Alli meselesine… Efendim, diyorlar ki, sakat olmadığı süresince sözleşmesi gereği ‘oynar’…! Yuhhh ki, yuhhh! Yahuuu arkadaş böyle bir anlaşma olabilir mi? Araştırdım, kulüp de açıkladı, kesinlikle koca bir ‘yalan’! Artı, gerek Dele Alli, gerekse Redmond teknik kapasiteleri bir hayli yüksek, ayaklarına çok hakimler. Ne biz, ne de hoca Souza’nın bu kadar etkisiz olacağını önceden tahmin edebilir miydi?

‘BARİ KÖSTEK OLMAYIN’

Aslaaa! İşin özeti, oyuncu tercihi tamam, oyuncu hamleleri tamam, geç kalıyor buna da eyvallah, ama el insaf, biraz sabır gösterilse fena mı olur? Destek vermiyorsunuz, bari ‘köstek’ olmayın, tünelin ucu çok uzak, bilesiniz. Şöyle bir yakınlaşsın, tabloyu görelim, o zaman Ismael’i kantara çıkaralım, ne dersiniz?

‘KULAKLARINI TIKA…’

Bir çift sözümüz de Valerien Ismael’e… Tribünlere ya da eleştirilere takılırsan, şaşırırsın. Elin – ayağın dolaşır, hatalara davetiye çıkarırsın. Kaldı ki Başkan Ahmet Nur Çebi, her fırsatta sana destek oluyor. Tribünlere kulaklarını tıka, işine odaklan. Un var, yağ var, şeker var, yönetim, taraftar ve camia, senden de iyi bir yemek bekliyor, bilesin!”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir