Beyrut Limanı’nda gerçekleşen büyük patlamanın üzerinden 4 yıl geçti

İHA

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos 2020’de büyük bir patlama meydana geldi.

Dönemin Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun tarafından yapılan açıklamada bu büyük yıkım, bir depoda saklanan yaklaşık 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlaması sonucu gerçekleşti.

Dünyanın en büyük patlamaları arasında yer alan patlamada en az 220 kişinin ölürken, 6 bin 500 kişi ise yaralandı.

Şehirde geniş çaplı maddi hasara yol açan patlama sonucu yaklaşık 300 bin kişi ise evsiz kaldı.

PATLAMA ÜLKEDE BÜYÜK BİR KRİZ YARATTI

Lübnan’daki siyasi havayı değiştiren bu patlama sonucu ekonomik kriz derinleşti ve ülke genelinde büyük protestolar düzenlendi.

Patlamanın üzerinden tam 4 yıl geçmesine rağmen acılar ise ilk günkü gibi taze. Beyrutlular her yıl dönümünde limana gelerek, hayatını kaybedenler için çiçek bırakıyor.

PATLAMA BÖLGESİNDE HER ŞEY İLK GÜNKÜ GİBİ

Liman aktif olarak çalışırken, patlamanın olduğu alanda hiçbir şeye dokunulmadı. Hasar gören konteynerler, yüzlerce otomobil aynı şekilde yerinde duruyor.

Konteynerlerin içindeki malzemeler bile aynı şekilde limanda bekletilirken, Lübnan ordusuna bağlı askerler başında nöbet tutuyor.

“HERKES ÜLKEYİ TERK ETTİ!”

Yakınlarını kaybedenlerin ise acıları taze. Patlama alanındaki bir Lübnanlı halkın ülkesine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, “Ülke sahipsiz hükümet nerede? Millet nerede? Herkes ülkeyi terk etti. Allah (eski Başbakan) Refik El-Hariri’yi rahmet eylesin. Neden bu millete bunları yapıyorsunuz?

Allah Saad Hariri’ye uzun ömürler versin. Neden sokaklar bomboş? Bugün Beyrut’ta saat 16.00’da gösteri olacak. Millet gösteri için nerede? Sokağa çıkın” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir