Beşiktaş’ta Şenol Güneş’ten uyarı! ‘Derbinin bir önemi kalmaz’

Fenerbahçe deplasmanında geçen hafta 10 kişiyle tarihi bir zafere imza atan Beşiktaş bugün Vodafone Park’ta Bitexen Giresunspor’u konuk edecek. Kartal kritik randevuda ligdeki galibiyet serisini 5 maça çıkarıp hız kesmeden yoluna devam etmeye çalışacak.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in müsabaka öncesi futbolcularıyla gerçekleştirdiği toplantıda dikkat çeken uyarılarda bulunduğu ifade edildi. Deneyimli hocanın özellikle Giresunspor’un deplasmanda elde ettiği galibiyetlerin altını çizdiği öğrenildi.

Hakan Keleş yönetimindeki Karadeniz ekibinin tüm gücüyle Süper Lig’de tutunmaya çalıştığına vurgu yapan Şenol Güneş’in, “Rakibi kesinlikle hafife almayın. Bu sezon hem Galatasaray’ı hem de Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup ettiler. Geçen sezon İstanbul’da bizi 4-0 yenmişlerdi. Düşme hattındalar ve bize karşı da sonuna kadar mücadele edeceklerdir. Rakibi hafife alırsak bedeli ağır olabilir” diye konuştuğu aktarıldı.

Beşiktaş’ın hocası kalan tüm maçların final niteliğinde olduğunu da dile getirdi. Son 4 maçtan galibiyetle ayrılarak güzel bir hava yakaladıklarını kaydeden Şenol Güneş, “Kendi taraftarımızın önünde, güzel bir atmosferde maça çıkacağız. Maçı kazanarak galibiyet serimizi devam ettirelim. Rakip kim olursa olsun aynı ciddiyet ve kazanma arzusuyla oynamak zorundayız. Giresunspor’u yenemezsek Fenerbahçe karşısında elde ettiğimiz tarihi galibiyetin de bir önemi kalmaz. İlk dakikadan son düdüğe kadar takım ruhuyla oynayarak galip geleceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandığı vurgulandı.

HEDEF 5’TE 5

Beşiktaş bugün Bitexen Giresunspor’u yenmeyi başarırsa Süper Lig’de üst üste 5. galibiyetine imza atacak. Son 4 maçta Ankaragücü’nü 2-1, Medipol Başakşehir’i 2-0, İstanbulspor’u 3-1 ve Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup eden Kartal puanını 52’ye yükseltmişti.

MASUAKU, 25 MAÇLIK OPSİYONU TAMAMLIYOR

Kartal’ın Bitexen Giresunspor’la oynayacağı karşılaşma Arthur Masuaku için ayrı bir önem taşıyor. Demokratik Kongolu sol bek sezon başında West Ham’dan bedelsiz kiralanırken sözleşmeye 25 maçlık zorunlu satın alma maddesi konulmuştu. Beşiktaş formasıyla 26. resmi maçına çıkacak olan Masuaku bugün zorunlu satın alma koşulunu gerçekleştirecek.

Siyah-beyazlılar kulüpler arasındaki anlaşmaya göre 2,2 milyon euro ödeyerek 29 yaşındaki deneyimli oyuncunun bonservisini Premier lig ekibi West Ham’dan alacak. Kartal, Masuaku’ya ise 3 yıllık yeni sözleşme imzalatacak. Başarılı futbolcu yeni kontrat kapsamında yıllık 1,4 milyon euro garanti ücret kazanacak.

EVERTON, DELE ALLI’Yİ KONTROLE ÇAĞIRDI

Sakatlığı bulunan Dele Alli’ye kulübü Everton’dan sürpriz bir davet geldi. İngiliz ekibi sezon sonuna kadar Beşiktaş’a kiraladığı futbolcuyu kontrolden geçirmek üzere kulübe çağırdı.

Siyah-beyazlı kulüp iki hafta önce yıldız futbolcunun sağ uyluk üst adalesinde kısmi yırtık ve kanama belirlendiğini açıklamıştı. Everton’un tedavisine devam edilen oyuncuyu son durumu görmek için kontrole çağırdığı aktarıldı.

Bu arada Beşiktaş’ın gözden çıkarılan Dele Alli’yle sezon bitmeden yollarını ayırmaya hazır olduğu ileri sürüldü. Alacaklarını bırakması halinde İngiliz futbolcu ile yolların ayrılacağı ancak şu an için böyle bir durumun gündemde olmadığı belirtildi. Tarafların önümüzdeki günlerde ayrılık konusunda masaya oturabilecekleri de iddia edildi.

REDMOND VE MAXIM SAHAYA, GEDSON İLE AMIR YEDEĞE

Siyah-beyazlı teknik heyetin taktik çalışmalarda Nathan Redmond ve Alexandru Maxim’i ilk 11’de denerken, Gedson Fernandes ile Amir Hadziahmetovic’i yedeğe çektiği ileri sürüldü.

Kartal, Bitexen Giresunspor karşılaşmasının son hazırlığını dün akşam gerçekleştirdi. Siyah-beyazlı futbolcuların, Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki antrenmanda ısınma programından sonra taktik ağırlıklı çalışmalar üzerinde durduğu ifade edildi.

Şenol Güneş’in çift kale maçta Giresunspor’a karşı sahaya süreceği 11’i denediği aktarıldı. Deneyimli hocanın orta sahayı Salih Uçan, Alexandru Maxim ve Nathan Redmond’dan oluşturduğu ifade edildi. Fenerbahçe derbisinde 3 asist, 1 golle şov yapan Redmond’un bu kez 10 numara pozisyonunda yer aldığı öğrenildi.

Şenol Güneş’in Gedson Fernandes ve Amir Hadziahmetovic’i yedeğe çektiği vurgulandı. Hadziahmetovic, Fenerbahçe derbisinde 45 dakika sahada kalırken, Gedson da 55. dakikada yerini Necip’e bırakmıştı. Kartal’da Rachid Ghezzal’ın yine ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Sezonu kapatan Tayyip Talha ve cezalı Welinton’un yokluğunda ise Romain Saiss görev yapacak.

Bu arada Cenk Tosun ve Hadziahmetovic sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncula kart görmeleri halinde ligin 29. haftasındaki Trabzonspor (D) müsabakasında cezalı duruma düşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir