Beşiktaşlı Romain Saiss Dünya Kupası’nda coştu!

Beşiktaş’ın başarılı stoperi Romain Saiss, kaptanlığını yaptığı Fas Milli Takımı ile Katar’da göz dolduruyor. Tecrübeli oyuncu, Hırvatistan ve Belçika maçlarındaki istatistikleriyle alkışları topladı.

RAKAMLARI ÖNE ÇIKTI

2022 Dünya Kupası’nda Beşiktaş’ın deneyimli futbolcusu Romain Saiss’in performansı ayakta alkışlanıyor. Katar’da Fas Milli Takımı’nın 2 maçta 4 puan toplamasında hem takım kaptanı olarak hem de oyun anlamında fark yaratan 32 yaşındaki stoper, özellikle istatistikleriyle dikkat çekiyor.

İLK GOL SAISS’E TAKILDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 45+1. dakikasında Ziyech ceza sahası dış sağ çaprazında Thorgan Hazard’ın müdahalesinde yerde kaldı. Hakem düdüğünü çaldı ve serbest vuruş verdi. Topun başına Faslı futbolcu Hakim Ziyech geçti. Ziyech, sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Courtois’dan seken top uzak köşeden ağlarla buluştu. Ancak VAR tavsiyesi ile kenara gelen hakem Ramos, Saiss’in ofsaytta bulunduğunu tespit ederek golü iptal etti.

BELÇİKA’YA GOLÜNÜ ATTI

Golsüz biten Hırvatistan-Fas mücadelesinde 57 kez topla buluşup, 41 isabetli pas yapan ve yüzde 84’lük pas oranıyla oynayan Saiss, 4 top uzaklaştırma, 3 ikili mücadele kazanma, 3 sahipsiz top kazanma ve 2 pas arasıyla mücadele etti. Fas’ın 2-0 kazandığı Belçika maçında takımının attığı ilk gol FIFA tarafından Saiss’e yazıldı.

SAISS’IN KURNAZLIĞI COURTOIS’I YIKTI

Thibaut Courtois, 74 dakika içerisinde Romain Saiss’ın içerisinde bulunduğu 2 serbest vuruş organizasyonundan gol yedi. 1 gol geçerli sayıldı, 1 gol ofsayt sebebiyle iptal edildi. Futbol yorumcusu Ilgaz Çınar, golle ilgili olarak “Sayılmayan gol o ana dair tesadüf değil, organizasyonmuş. Sayılan golde belli oldu ki Saiss de organizasyonun parçalarından.” ifadesini kullandı.

FAS GOL YEMEDİ

Saiss ayrıca maç içerisinde 52 kez topla buluşup yüzde 86.5’luk pas isabeti yaptı. Hava toplarında yüzde 100 isabet bulan, 12 kez top uzaklaştıran, 6 sahipsiz top kazanan ve 5 ikili mücadele kazanan Beşiktaş’ın yıldızı, Fas’ta en beğenilen futbolculardan oldu. Saiss liderliğindeki Fas savunması Dünya Kupası’ndaki 2 maçta kalesini gole kapatmayı başardı.

BEŞİKTAŞ’TAN PAYLAŞIM

Siyah-beyazlı kulüp mücadele sonrasında Saiss için “Kaptan, Fas ile birlikte adım adım hedefe ilerliyor” paylaşımında bulundu. Dünya Kupası’ndaki son galibiyetini Fransa 1998’de alan Fas, Belçika’yı 2-0 mağlup ederek 24 yıl sonra turnuvada galibiyet özlemine son verdi.

YENİ ÜYE OLAN HERKESE 20 TL HEDİYE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir