Beşiktaş transferde şaştı kaldı! Taraftarlar öfkeli, yönetimden açıklama

Gelecek sezon transfer çalışmalarını hızlandıran Beşiktaş, gündemindeki futbolcuları ezeli rakiplere kaptırarak adeta bir şok geçirdi. Siyah-beyazlı camiada oluşan bu durum üzüntüye ve kırgınlığa sebebiyet verdi.

DJIKU’DAN 3+1 YILLIK İMZA

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın da ilgilendiği Alexander Djiku’yu kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler, Ganalı stoperle 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, “Fenerbahçemiz, Fransız asıllı Ganalı milli stoper Alexander Djiku’yu 3+1 yıllığına kadrosuna kattı” denildi.

Fenerbahçe’ye transferinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Djiku, “Türkiye’nin en büyük kulübü Fenerbahçe. Buraya kupalar kazanmaya geldim. Umarım bu sezonla beraber bütün kupaları kazanmaya başlayacağız” diye konuştu.

FENERBAHÇE’DEN YILIN TRANSFER ÇALIMI

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın uzun süredir transfer etmek istediği Dusan Tadic’i renklerine bağladı. Sarı-lacivertliler başarılı futbolcunun transferinin maliyetini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Sarı-lacivertiler, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Dusan Tadic’in maliyetini de duyurdu. Dusan Tadic’e yıllık 4 milyon 200 bin euro garanti ücret ödeneceği belirtildi. Fenerbahçe’den KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Profesyonel futbolcu Dusan Tadic’in kulübümüze transferi konusunda kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4.200.000 Avro ödenecektir.”

HALİL DERVİŞOĞLU GALATASARAY’DA

Adı Beşiktaş’la anılan Halil Dervişoğlu transferinde sıcak bir gelişme yaşandı. Şenol Güneş’in görüşmeleri bizzat açıkladığı futbolcu, siyah-beyazlı ekip yerine Galatasaray’a imza attı.

Galatasaray, Halil Dervişoğlu’nun sözleşme şartlarını KAP’a bildirdi. Sarı-kırmızılılar, 23 yaşındaki santrfor için Brentford’a 500 bin euro bonservis bedeli ödeneceğini duyurdu. Halil Dervişoğlu ile 4 yıllık sözleşme imzalandı.

Galatasaray’dan KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Profesyonel futbolcu Halil İbrahim Dervişoğlu ve kulübü Brentford FC Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 500.000 Euro tutarında transfer ücreti ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 4 sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, futbolcumuza 2023-2024 sezonu için net 20.000.000 TL sezonluk ücret ödenecek olup, sonraki sezonlarda ödenecek ücretler TÜİK’in açıklayacağı TEFE-TÜFE oranında artış yapılarak belirlenecektir.”

YÖNETİM ÜZGÜN

Bu sezon transferde iyi futbolcularla anlaşmak için yola çıkan Beşiktaş, peşinde koştuğu isimleri birer birer rakiplerine kaptırınca şaşırdı kaldı.

Siyah-beyazlıların stoperde düşündüğü isimler arasında bulunan Djiku’nun Fenerbahçe’ye transferi bu kadar ses getirmemişti. Ancak Halil Dervişoğlu ile Dusan Tadic, Beşiktaş camiasının canını sıktı. Kartal’ın artık gelmesi konusunda gün saydığı Halil, bir anda rotasını Florya’ya çevirdi. Tadic’in de Fenerbahçe’ye gitmesi can sıktı.

Beşiktaşlı yöneticiler, transferde kulübü zora sokacak bedeller ödeyemeyeceklerini dile getirerek, “Ayağımızı yorgana göre uzatmak zorundayız. Bizim için Beşiktaş önemli. Bunlar olmazsa başkaları bulunur. Arkaya bakmak yerine geleceğe doğru gitmeliyiz” ifadesini kullandı. Ancak siyah- beyazlı taraftar ise bu yaşananlar karşısında tepki gösterdi, üzüntüsünü kızgınlıkla dile getirdi.

PEREYRA VE AMARTEY BEKLENTİSİ

Sezona Konferans Ligi elemeleriyle başlayacak olan Beşiktaş, yeni transferlerini yetiştirmek için çaba gösteriyor. Siyah-beyazlıların beklediği ilk isim Amartey… Ganalı stoper ile prensip anlaşmasına vardığı belirtilen siyah-beyazlılar, Leicester ile yollarını ayıran başarılı futbolcuya imza attırmak için sabırsızlanıyor. Udinese ile yolların ayrılması sonrasında bonservisi elinde bulunan Pereyra’nın da, orta sahadaki sıkıntıyı doldurması amaçlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir