Başörtüsü teklifi haftaya komisyonda

Basına kapalı görüşme yarım saat sürdü. AK Parti Grup Başkanı Yılmaz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Yaptığımız istişarede, milletimizin değerlerini temsil eden başörtüsüyle ilgili düzenleme, milletimizin değeri olan ailenin korunmasına yönelik düzenlemeyi önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu’nun gündemine alınması konusunda mutabakata vardık” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da “Bu süreç artık başladı. Diğer parti gruplarının şimdilik flu olan tutumlarının komisyon ve Genel Kurul safhasında net şekilde ve mecburen ortaya çıkacağını, neticede de 400’ü aşan bir kabul oyuyla bu değişiklik teklifinin Meclis’te kabul edileceğini ümit ediyor ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhalefet önerge yağdıracak

Altılı Masa’daki partiler hem Anayasa Komisyonu hem Genel Kurul aşamasında teklifi önerge yağmuruna tutacak ve AK Parti’ye “Samimiyseniz muhalefetten gelecek önerilere önyargısız şekilde yaklaşarak metinlerin uzlaşı ile çıkmasını destekleyin” diyecek.  Edinilen bilgiye göre önergelerden biri şöyle: “Hiçbir kadının başını örtmesi veya tercih ettiği kıyafetinden dolayı eğitim, öğrenim, çalışma, seçme, seçilme, siyasi faaliyette bulunmaktan yoksun bırakılamaz.” -MEHTAP GÖKDEMİR ANKARA 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir