Başakşehir tur için avantajı kaptı! Iberia’yı tek golle mağlup etti

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu ilk maçında Gürcistan ekibi Iberia’yı deplasmanda Davidson’un 87’nci dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu eşleşmede rövanş karşılaşması, 15 Ağustos Perşembe günü İstanbul’da oynanacak.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Mikheil Meskhi Stadı’nda oynanan karşılaşmada İskoç hakem David Dickinson düdük çaldı. İlk yarıda iki takım da pozisyon üretmekte zorlanırken, Başakşehir’de Piatek, 45+1’inci dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamadı. İlk yarı golsüz sona erdi.

GALİBİYET GOLÜ 87’DE GELDİ

İkinci yarıda daha üstün bir oyun ortaya koyan Başakşehir, Pelkas ve Davidson ile pozisyonlar buldu. 87’nci dakikada Kemen’in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Davidson’un plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Başakşehir öne geçti: 0-1. Kalan bölümde başka gol olmayınca Başakşehir sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İLK 11’LER

Iberia: Makaridze, Kapanadze, Agyakwa, Jgerenaia, Jinjolava, Kardova, Nonikashvili, Kokhreidze, Tabatadze, Mamagesihvili, Cheickne.

Başakşehir: Muhammed Şengezer, Kemen, Duarte, Opoku, Ömer Ali Şahiner, Onur Ergün, Berkay Özcan, Pelkas, Deniz Türüç, Davidson, Piatek.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Pelkas’ın pasında Kemen, ceza sahasında topla buluştu. Kemen’in şutunda, top kalenin yanından auta çıktı.

45+1. dakikada Başakşehir gole yaklaştı. Piatek, Pelkas’ın ara pasıyla savunmanın arkasına hareketlenerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Polonyalı futbolcunun vuruşunda, kaleci Makaridze gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

BAŞAKŞEHİR 2. ELEME TURU’NDA ZORLANMADI

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda San Marino ekibi La Fiorita ile eşleşmişti. Turuncu-lacivertli ekip, rakibi karşısında oynadığı 2 maçtan da galip ayrılmıştı.

Başakşehir, La Fiorita karşısındaki ilk maçı 6-1’lik skorla kazanmıştı. Çağdaş Atan’ın öğrencileri rövanş maçından ise 4-0 galip ayrılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir