Banyo fayanslarındaki tozu kiri söküp atıyor! Karıştırıp 15 dakika bekletin, sonuç inanılmaz

Sabun lekelerini ortadan kaldırmak için birçok farklı yüzey temizleyicisi bulunuyor. Ancak bu ürünler aşındırıcı olduğu için daha çok kalıntıya neden olabiliyor. Lekeleri yok etmenin en pratik yolu ise bambaşka.

Sprey şişesinin içine 1 su bardağı damıtılmış beyaz sirke, 1 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı koyup karıştırın. Bu karışımı banyo kapısının üst kısmından başlayarak sıkmaya başlayın. 20 dakika beklettikten sonra kapıları sıcak su ile iyice durulayın.

Bu temizlik tüyoları, aşamalı uygulandığında daha verimli bir sonuç alabilirsiniz. Duruladığınız alanları karbonat macunu kullanarak temizleyin. Bunun için 1 su bardağı karbonat ve az miktarda su yeterli olacaktır. Banyodaki cam kapakları silmeye başlayın.

Yaklaşık 15 dakika kadar bekledikten sonra nemli bir bez veya süngerle ovalayarak silebilirsiniz. Macunu sıcak suyla durulayın, uyguladığınız camları kurulamayı unutmayın. Aynı işlemi duşakabin raylarına uygulayabilirsiniz.

Banyo ve tuvaletlerdeki musluk başlıklarını temizlemek için doğru yöntemi uygulamanız gerekir. Krom, pirinç veya bronz başlıklar için sirkeli su karışımı etkili olacaktır. Spreyi sıktıktan sonra 10 dakika bekleyip silebilirsiniz.

Paslanmaz çelik ürünler için sirkeyi suyla seyreltmeden kullanabilirsiniz. Ancak yağlanmış pirinç veya bronz için sirke riskli olabilir.

Duş başlığını temizlemek için bir torba veya poşetten yararlanabilirsiniz. Torbanın içine sirkeli su veya saf sirke karışımını ekleyin. Duş başlığını içine koyup bu şekilde bekletin. Bir saat sonra durulayabilirsiniz. Parladığını göreceksiniz.

Banyoda oluşan lekeleri azaltmak için her kullanımdan sonra kurulamayı unutmayın. Bunun için cam sileceği veya mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz. Katı sabunlar, sıvı sabunlardan daha fazla leke bırakır. Kullandığınız ürünleri değiştirebilirsiniz. Buna ek olarak, suyun sertliğini test edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir