Balıkçılar denize ağlarını atmak için geri sayıma başladı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yeniden denizle buluşmalarına sayılı günler kala son hazırlıklarını hızlandırdı. Bir önceki av sezonunda yıpranan ağlarının tamirini tamamlayan balıkçılar, onardıkları ağları yavaş yavaş teknelere yüklemeye başladı. Teknelerin cihaz, teknik bakım, boya, zımpara ve temizlik gibi işlemlerini de hızlandıran balıkçılar, “Vira bismillah” diyerek ağlarını denize bırakacakları gün için geri sayıma başladı.

Trabzon’da gırgır teknesiyle denize açılacak Cengizhan Yılmaz, yıllardır ailecek balıkçılıkla uğraştıklarını söyledi. Birkaç gün sonra ağları tekneye yükleyeceklerini anlatan Yılmaz, “Balığın gidişatına göre sezona umutla bakıyoruz. Küçük gemilerle birkaç deneme yaptık, çok güzel verimler aldık. Umarız 1 Eylül’de avcılığa çıktığımız zamanda da bu verimi görürüz ve herkes mutlu olur, herkes için sezon güzel geçer” dedi.

Akçaabat Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Coşkun Şenkaya da küçük balıkçıların da yeni sezon öncesi kayıklarının motor bakımı ve boya gibi işlemlerini tamamladığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir