Balık mevsimi geldi, en lezzetli pişirme yöntemi! Tuzlu suda bekletinde asla yapışmıyor

Mevsim sezonunun açılmasıyla nefis balıklar sofralarda yerini almaya başladı. Genellikle kızartma işlemiyle hazırlanan balıklar tavaya, ızgaraya yapışır. Yapışan balıkları temizlemek ise bir hayli yorucu olabilir. Bu yöntemleri kullanarak yapışma derdi olmadan nefis bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Balığı ızgara işlemiyle hazırlamak en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Izgarada sorunsuz bir şekilde balık pişirmek basit yöntemler kullanılarak kolay hale getirilebilir. Izgara tüketmeyi seviyor, ancak zahmetli olduğunu düşünüyorsanız bu püf noktaları deneyin.

İlk olarak yıkadığınız balığı havluyla kurulayın. Bir kabın içine karabiber, tuz, zeytinyağı ve limon suyu koyup karıştırın. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine dökerek içinde bekletin. Izgaraya yerleştirmeden önce aynı sosu ızgara tellerine sürün. Hazırladığınız sos balıkların yapışmasını büyük ölçüde önleyecektir.

Bir diğer yöntem ise balıkları koymadan önce ızgarayı yağlamak. Bunun için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda soğan sürebilirsiniz. Bu sayede tüm mikropları da yok etmiş olacaksınız. Soğanın aromatik yapısı balıklara lezzet verir.

Hazırladığınız balıkları pişirmeden önce ızgaranın altına limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde ızgara ve balık arasında bir katman oluşacak. Yapışma riskini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca limonun tadı ve kokusu balıklara geçerek nefis bir lezzet oluşturacaktır.

Balıkların yapışmasını istemiyorsanız normal su yerine tuzlu suda bekletmeyi deneyin. Ancak uzun süre bekletmediğinizden emin olun. Tuzlu su sayesinde balıklar ızgaraya yapışmayacaktır. Aynı zamanda ısının düşük olmasına dikkat edin.

Balığı çevirirken kullanacağınız maşada da yapışma sıkıntısı olabilir. Yağlama işlemini maşaya da uygulayın. Yağlanan balık ve maşa sayesinde herhangi bir problem yaşanmayacaktır. Bu alternatifler balığı pişirirken yakma ihtimalinizi de ortadan kaldırır.

Izgaradaki balıkların yanmaması için ısıya ve bekletme süresine dikkat edin. Farklı alternatifler deneyerek balıkların hem lezzetli olmasını hem de yapışmamasını sağlayabilirsiniz. Böylece yemek sonrasında ızgarayı temizleme işlemi kolaylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir