Bakanlar Bozdağ ve Soylu’dan önemli açıklamalar

Bakan Bozdağ: Devlet millet dayanışması bu son yaşananları gösterdi ki aziz Türk milletinin göstergesidir. Herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Diyarbakır nezdinde yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladık. Şu anda Diyarbakırımızda vefat edip de kimliklendirilmesi yapılmayan hiçbir kardeşimiz kalmamıştır.

Hiçbir enkaz delil tespiti yapılmadan kaldırılmadı. Yıkılan binalarda delil tespit işlemi büyük oranda tamamlandı. 642 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 79’u müteahhit 184 kişi tutuklandı. Hırsızlıktan 179, yğmadan 4 kişi tutuklandı.

İSİAS OTEL SORUŞTURMASI

Soruşturma ile ilgili verilmiş bir gizlilik kararı yok.

Bakan Soylu: Diyarbakırımıza hem bütün depremde etkilenen 11 vilayetimize geçmiş olsun ve başsağlkığı dileklerimi iletiyorum. Yerkürenin en büyük depremlerinden bir tanesiyle karşı karşıyayız. Bu afetin büyüklüğünü deprem olarak tanımlamak bu afeti tam olarak anlatamamak gibi bir anlayışla bizi karşı karşıya bırakır.

Bu kadar insanı etkileyeneni dünyada da bir çok afetle karşı karşıya kalındığını görmedik. Milyonlarca ton enkaz… Hatay’ın Antakya’sında hesap yaptık. 15 milyon ton.

26 binin üzerinde arama-kurtarma çalışması yapılan bina var. Devlet olarak da millet olarak da STK’lar olarak da bu afete karşı direndik ve bugün 20. günündeyiz. Bir taraftan arama-kurtarma çalışmalarımız tamamlandı. Diğer taraftan enkaz çalışmalarımız başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir