Bakan Yumaklı: Devam eden 5 yangın var

Bakan Yumaklı, “Çok şükür an itibarıyla İzmir Yamanlar’da bu yangının kontrol altına alındığını sizlere bildirmek istiyorum. Soğutma çalışmalarımız devam edecek. İkinci yangın Bolu Göynük’teydi. Burada arkadaşlarımız çok çetin mücadele verdiler. Burayla ilgili de şu anda kontrol edildi bilgisini veriyorum. Burada da soğutma çalışmaları devam edecek. Bölgedeki ağaç yapısı itibarıyla zaman zaman küçük tütmeler görebilir vatandaşlarımız ama burası da kontrol altına alınmış vaziyette.” dedi.

DEVAM EDEN 5 YANGIN VAR

Bakan Yumaklı’nın açıklamaları şöyle; İzmir Çeşme’de makilik alanda çıkan bir yangındı. Orman ekiplerimiz intikal ettiler, müdahaleye başladılar. Yerel yönetimlerden, sayın valimizin koordinasyonunda emniyet ekipleri, tomalar oraya müdahale edebilecek kimler varsa gittiler. Yakında bir site vardı. Valilik tarafından boşaltılmasına karar verildi. Zarar gören bir ev, can kaybı ya da yaralanma yok. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Devam eden diğer 5 yangın var. İzmir Menderes’ten başlayalım, burada sarp yolu olmayan bir bölümde devam ediyordu. Enerjisi düşürüldü şu anda 4 uçak 11 helikopterle yoğun bir şekilde karadan arkadaşlarımız müdahale ediyorlar. Enerjisi düşürüldü ve kontrol altına alınmaya en yakın olan yangınlardan bir tanesi.

Diğeri Aydın Bozdoğan… Üç gündür devam eden bir yangın burası. Çok ciddi bir müdahale verildi. Bayrak direğini bile yerinden sökercesine rüzgar vardı. Arkadaşlarımız üstün, cansiperane müdahalede ile burayı belli bir olgunluğa getirdiler. Burası da kontrol altında bilgisi verilmeyen en yakın olan yangınlardan bir tanesi.

Diğeri Manisa Gördes, geniş bir alana yayılmış şiddetli rüzgar sebebiyle yangın söz konusuydu. Burası yine kontrol edildi bilgisi verilmeye en yakın olan yangınlardan bir tanesi, gün içerisinde bir güncelleme yapacağız buralarla ilgili.

Diğeri Karabük Ovacık, buranında enerjisi düşürülmüş vaziyette. Burası da kontrol edildi bilgisi verilmeye yakın yangınlardan bir tanesi.

Son olarak Uşak Eşme… Tek bir nokta kaldı, arkadaşlarımız yoğunlaşmış vaziyette.

‘BURALARI YENİDEN AĞAÇLANDIRACAĞIZ’

Kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle yerel yönetimler, belediyeler, hiçbir siyasi ayrım yapmıyorum yanımızda olan herkesle birlikte mücadele yürüttük. Biz çıkan yangını söndürmeye odaklandık, bunun dışında hiçbir şey konuşmadık, vatanımızı korumak için çalıştık, çabaladık.

Yılda 500 milyonun üzerinde fidanı biz toprakla buluşturuyoruz. Buraları yeniden ağaçlandıracağız.

Bir teşekkürü de Cumhurbaşkanımıza arz etmek istiyorum. Bu süreç içerisinde saat ve zaman farkı gözetmeksizin bizleri arayarak çok yakından takip ederek cesaretlendirerek yanımızda olan sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

‘ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PAZAR GÜNÜNE KADAR HASSASİYET GEREKİYOR’

Önümüzdeki hafta pazar gününe kadar yoğun bir hassasiyet gerekiyor. Eğer mümkünse kapalı alanların dışında, açık alanlarla bir kibrit bile çakmayalım, ateş veya alev oluşturacak herhangi bir eylemde bulunmayalım. Çok basit bir şeyin nelere mal olduğunu yaşadık. 15 Eylül’e kadar bizim hassasiyetimiz sürecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir