Bakan Nebati’den CNN Türk’te önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Nureddin Nebati CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Bakan Nebati’nin açıklamaları özetle şöyle: 

KAMU İŞÇİSİNE YÜZDE 45’LİK ZAM

Sayın Cumhurhurbaşkanımız iktidara geldiği andan itibaren her zaman şu ifadeyi kullanmıştır: Dar gelirli ve sabit gelirli için her türlü tedbir alınacaktır. Enflasyonun yüksek olduğu zamanlarda özellikle, asgari ücreti her yıl ve memur maaşlarını da 6 ayda enflasyona göre aktarımını kural haline getirdik. Biz geçen yıl dönem ortasında asgari ücreti yeniden artırdık. Gerek çalışanlar gerek dar gelirli kesim enflasyon karşısında ezilmesini engelleyecek tedbirler aldık. Kamu çalışanlarına yüzd 45’lik bir zam yapıldı. Biz de kaynağı için hazırlıklar yaptık. Bu yıl seçim olacağı belli, geçen yıl bütçe gelirlerinde ciddi bir artış oldu. EYT ile de bir karar çıkacağını bildiğimiz için 1 Ocak’a girerken çok ciddi bir nakit dengesi ile yılı devrettik. Hatta Ulaştırma bakanlıklarına Tarım bakanlıklarına ihtiyacınız var mı diyerek ödenek sağladık. Bütçe çok güçlü bir şekilde yeni yıla girdik. Kaynak sıkıntımız yok.

MEMURUN SEYYANEN ZAM TALEBİ

6 puanlık bir refah payı ödemesi var. Toplu sözleşmeden dolayı enflasyon farkı da ödeniyor. Bir kural var hiçbir şekilde enflasyonun altında vermedik. Bizim görevimiz kaynak oluşturmak. Bize ne kadarlık bir marjda çalışabileceğimizi sorar ve biz de kaynağımızı söyler. Genelde Cumhurbaşkanımız da bizi biraz zorlar ve bu kaynağın da üzerine çıkarız. 

7500 TL ÜZERİ EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

Bizim bir görevimiz var. 7500 TL ile yaşamını rahat idame ettirmesini sağlamamız gereken bir kitle var. 15 Temmuz’da gerekli çalışmaları yapacağız.

ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ ETİKETE YANSIDI MI?

Enerji ödemesinin maaliyeti fazla oldu Türkiye’ye. 20 Aralık’a kadar olan süreçte de bir kur atağı ile karşı karşıya kaldık. Türkiye’deki enflasyonun iki sebebidir bu. Biz geçen yıl Aralık’tan itibaren baz etkisiyle de olsa Enflasyon düşecek dediğimizde çok karşı çıkanlar oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir