Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini açıkladı

Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde: “İstanbul’a hizmet etmek, tarihimize, geleceğimize hizmet etmek, insanlık alemine hizmettir. Sevdalısı olduğumuz aziz şehrimin için, vatandaşlarımız için gece gündüz demedik, çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. 

İstanbul’un 39 ilçesinde, 963 mahallesinde olduk. Tüm ilçelerimizde bir eserimiz var, dönüşüm yapıyoruz, sosyal konutlar yapıyoruz, millet bahçeleri yapıyoruz. Yeşil ve maviyi şehrin her yerine yansıtıyoruz. 

‘529 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM BAŞVURDU’ 

İstanbul’umuzda 100 yılın dönüşümüne tam 529 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. 

Fikirtepe’de Emlak Konut eliyle 60 bin vatandaşın hayatını değiştirecek dönüşüm gerçekleştiriyoruz. 

Buradan bir kez daha müjdelerimizi paylaşmak istiyorum. Fikirtepe’de devam eden 1’inci etaptaki vatandaşlarımızın haklarına isabet eden konutların hangilerini olduğunu önümüzdeki hafta açıklıyoruz. Çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Kadıköylü kardeşlerimize söz veriyoruz. Herkesin haklarını koruyacağız. 

Burada inşa ettiğimiz konutları 2024’ün Temmuz ayına kadar bitirip teslim edeceğiz.  

İkincisi Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile 17 Nisan’da 1648 konutu teslim ettik. 2’nci ve 3’üncü etapta 10 bin hak sahibi vatandaşımızı ilgilendiren 380 bin metrekare alanda dönüşüm başlatıyoruz. 

Fikirtepe’de nasıl birinci etabı yaptıysak tüm etaplarda vatandaşlarımızla el ele vereceğiz 2’nci ve 3’üncü etabı dönüştüreceğiz. 

Üçüncüsü Fikirtepe’de 2’nci ve 3’üncü etapta proje çalışmaları başlattık. Burada oturan kardeşlerimize bu yıl sonuna kadar tahliye için süre vereceğiz. Bu süreçte vatandaşlarımıza kira yardımı, taşınma yardımı yapacağız. Vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde birinci etapta tamamladığımız rezerv konutlardan veya eş değer alanlardan takas hakkı da vereceğiz. 

Dördüncüsü Fikirtepe’de 1’inci etapta yer alan projelerimiz var. Burada vatandaşlarımızı biz mağdur etmedik. Projelerini nasıl birinci etapta devletimiz Emlak Konut Eliyle yaptıysa, Obaköy ve Haldız projelerini Emlak Konut eliyle biz yapacağız. 

‘VATANDAŞLARIMIZA TAPULARINI KAVUŞTURACAĞIZ’ 

Tapu tahsis belgesi olan vatandaşlarımıza Kadıköy Belediyesi tarafından yer gösterilmemesine rağmen vatandaşlarımız bu mağduriyeti mahkemelere taşıdı. Hasanpaşa Mahalle’mizde İstanbul’un diğer alanlarında olduğu gibi hak sahibi kardeşlerimizi mağdur etmemek için düzenleme yapacağız. Vatandaşlarımıza tapu tahsis belgeli kardeşlerimize tapularını kavuşturacağız. 

‘VERGİ, HARÇ MUAFİYETLERİ SAĞLAYACAĞIZ’ 

Hasanpaşa Mahallemizin büyük bir kısmın 50’yaşı geçmiş yapılar olduğunu biliyoruz. Vatandaşların bizden kentsel dönüşüm talepleri var biz de hızlandırmak için vatandaşlarımızın vergi, resim, harç gibi muafiyetlerden faydalanmasını sağlayacağız. İmarla ilgili problemlerini çözmek, bu muafiyetleri alabilmeleri için Hasanpaşa’daki bu mahallemizdeki dönüşüm alanını rezerv alan ilan ediyoruz. 

‘İMAR ARTIŞINI YAPACAĞIZ’ 

Hasanpaşa Mahallemiz’deki rezerv alan inşası için orada konutların dönüşümü için vatandaşların talepleri doğrultusunda o alanda dönüşümün önünü açabilmek için imar artışını yapacağız. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir