Bakan Kurum: Artçı depremler devam ediyor

Bakan Kurum açıklamasın şu ifadeleri kullandı: “55. Saat bizim için hala umutlarımızın var olduğu enkazdaki vatandaşlarımızın canlı kurtarılabilmesi amacıyla verilmesi gereken mücadelenin en hassas, en yoğun bir şekilde verildiği saatlerdir. İzmir depremimizde 110. Saatlerimizde bebeklerimizi enkaz altından çıkarmıştık. İnşallah burada da bu hassasiyet, motivasyonla arama kurtarma faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

Gaziantep merkezde koordinasyon merkezinde valilerimiz ilgili tüm birimlerimiz, emniyetimiz, AFAD’ımız, UMKE’miz tüm birimlerimizle bir koordinasyon halinde süreci takip ediyoruz. Koordinasyon merkezi de depremin yoğun olarak yaşandığı İslahiye ve Nurdağı’ndaki merkezlerle süreci takip ediyoruz.

Artçı depremler devam ediyor. Bu artçı depremler yorulan binalar sebebiyle de hasarın daha da arttığını, hasarlı binalarla ilgili hassasiyetin hala devam ettiğini ifade etmek istiyorum. Hasarlı binaların yanında durulmaması noktasında birimlerimiz bu süreci yakınen takip ediyorlar.

Gaziantep genelinde 12 bin doğrudan personelimiz, arama kurtarma ekiplerimiz, çadırlarımızla ilgili, gıda, barınma ile ilgili personellerimiz sahadadır. Tüm birimlerimiz, belediyelerimiz, valiliğimiz koordinasyonunda faaliyetini sürdürmekte. 1646 kurtarma personelimiz ile bütün enkaz alanında vatandaşımızın yanındayız.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir